WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pinnen maar! Dit is alles wat je moet weten over Pinterest

Staat jou een verbouwing te wachten of wil je een bepaalde kamer of hoek in huis opnieuw inrichten? Dan is het handig om alvast een moodboard te maken. Pinterest is daar ideaal voor. Je verzamelt hier al jouw wooninspiratie op één plek. Dít is alles wat je moet weten over Pinterest.

ronde tafel
Novilon vloer Gruis, per m² € 35,65.M.m.v. vtwonen.nl (gemêleerde kruk van Normann Copenhagen, houten eetkamerstoel van Menu, gestreepte vaas van Oyoy, bord van Serax), zuiver.com (blauwe eetkamerstoel), interiorcowboys.com (eettafel, aardewerken etagère, houten snijplank), zarahome.com (glazen karaf, glas, bestek, linnen servet), studioperspective.nl (kruk van gerecycled afval Wybelt). Overig privébezit.

De vloer op de afbeelding is de vtwonen novilon vloer ‘Gruis’ uit de vtwonen vloerencollectie.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een verzamelplek voor allerlei inspirerende afbeeldingen, video’s of producten. Deze drie soorten content worden ‘pins’ genoemd, die je kunt pinnen (prikken) op verschillende borden. Je maakt verschillende boards aan waardoor je jouw inspiratie handig kunt ordenen. Maak bijvoorbeeld een bord aan voor de keuken, eentje voor de woonkamer en een derde voor de slaapkamer. Op Pinterest kun je je eigen afbeeldingen delen, maar ook borden en pins van andere gebruikers bekijken, pinnen en volgen.

Zo werkt Pinterest

Voordat je begint met ‘pinnen’, moet je een ‘bord’ aanmaken. Dit doe je door een afbeelding aan te klikken en vervolgens op de rode knop ‘bewaren’ en meteen op ‘bord maken’ te klikken. Dit bord kun je een eigen naam geven, openbaar of privé maken en daarna kun je direct aan de slag.

Foto’s op je board pinnen kan op verschillende manieren:

  1. Bewaren. Als je een foto van een andere gebruiker bekijkt, kun je kiezen voor de functie ‘bewaren’. Als je op deze knop klikt, plaats je de pin op een van jouw gemaakte borden.
  2. Zelf een foto uploaden. Je kunt natuurlijk ook één van je eigen pins – of een afbeelding van een website – op je bord plaatsen. Dit doe je door simpelweg een foto of video te uploaden via de optie ‘maken’ en dan op ‘pin maken’ te klikken. Upload je pin, geef hem een goede titel en schrijf er een korte tekst bij, zodat andere gebruikers meer te weten komen over jouw pin.
  3. Idee-pins. Met idee-pins plaats je verschillende afbeeldingen en video’s achter elkaar. Dit doe je door eerst op ‘maken’ en vervolgens op ‘idee-pin maken’ te klikken. Ideaal om een verzameling aan ideeën te creëren.

Wil je weten waar een pin op Pinterest vandaan komt? Bij de pin staat vaak een link naar de website waar de afbeelding vandaan komt. Zo brengt Pinterest je automatisch naar de goede plek. Daarnaast kun je pins delen met vrienden via de daarvoor bestemde deelknop.

zolder slaapkamer
Hangkastje via @flowerchild.arnhem, klok Ikea, wandlamp House Doctor, kussens Bij Emma Thuis, bedlinnen Zara Home, lijsten, krukje en stoel kringloopwinkel, bureaulamp Ikea, gouden vogels Powders & Hazel, print Maartje van den Noort, vakken op de muur zelfgemaakt, overig via familie en kringloopwinkels.
bank groene wand

Startpagina

Op de startpagina – de plek waar je terecht komt als je Pinterest opent – verschijnen pins, personen en bedrijven op basis van jouw recente zoekgedrag. Pinterest filtert op die manier pins die jij leuk vindt. Ook kom je hier pins tegen van personen en borden die je volgt.

Om pins te zoeken, kun je zoekwoorden invullen in de zoekbalk. Zoek bijvoorbeeld op ‘beige interieur’ of ‘zwarte vaas’ en je krijgt alle pins te zien die hiermee te maken hebben. Die kun je vervolgens weer pinnen op je eigen bord.

Eigen profiel

Alle borden die je maakt, kun je terugvinden op jouw eigen profiel. Dat vormt een grote, persoonlijke inspiratiebron voor al jouw projecten en ideeën. Neem hier dus een kijkje als je inspiratie nodig hebt. Op deze plek zie je ook wie jij volgt en wie jou volgen.

vtwonen op Pinterest

Ook bij vtwonen zijn we aan het pinnen geslagen. Hier bekijk je alle borden van vtwonen en kun je ons ook meteen volgen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het bord vtwonen loves binnenkijken: een bord vol met de mooiste binnenkijkers uit het magazine en meer. Of wat dacht je van het bord vtwonen loves DIY zelf maken? Ga aan de slag met alle DIY’s en geef je interieur een nieuwe look. Op het vtwonen profiel vind je borden voor alle ruimtes in huis, de tuin en alle woonstijlen. Dus: pinnen maar!

De mooiste woonaccessoires…

nog meer: styling