WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vazen waar lentetakken prachtig en stevig in staan

Nu het voorjaar in zicht is, kunnen we ook weer lentetakken scoren. Deze prachtige bloeiers maken je huis in één klap lente proof. Helemaal als ze ook nog stevig staan in een prachtige vaas. Een echte eyecatcher voor op bijvoorbeeld de eettafel of een dressoir. Dit zijn de mooiste vazen voor lentetakken.

vt tv stylingtips van marianne | glas en vazen in de vensterbank met droogbloemen en kunstbloemen

Bloemknopjes

Niet alleen de extra zonnestralen maken je gelukkig in het voorjaar. Ook alles wat in bloei staat. Het groen van de bomen en de vrolijke kleuren van bloemen. De perfecte combi? Bloesemtakken van bijvoorbeeld een Magnolia. Koop of knip ze zelf om het lentegevoel in huis te halen. 

Mocht je lentetakken willen kopen, ga dan op zoek naar takken waarbij de bloemknoppen al een beetje open staan. Zo weet je zeker dat ze binnen no time mooi bloeien. 

Size matters

Omdat lentetakken vaak hoger zijn dan bijvoorbeeld een boeket, is een grote, stevige vaas wel zo handig. Zorg er in ieder geval voor dat de vaas hoog genoeg is, zodat de tak niet omvalt of knakt. 

Flesvorm

Vazen die smal of taps toelopen bieden extra weerstand tegen lange lentetakken, waardoor ze nog steviger staan. Je zou ook kunnen denken aan een mooie glazen fles. 

Zo zet je lentetakken in vazen

  • Vul de vaas voor lentetakken met lauwwarm water. Niet te veel, niet te weinig. De onderkant van de takken moeten in ieder geval onder water staan.
  • Voeg aan het water eventueel wat snijbloemvoeding toe of voeding speciaal voor heestertakken. 
  • Snoei de geknipte takken schuin af met een scherpe snoeischaar. Zorg bij dikke takken voor een sterke snoeischaar zodat je de takken zo min mogelijk beschadigt. 
  • Zijtakken die in het water kunnen hangen, snoei je van de hoofdtak af. 
  • Zet de vaas op een lichte en zonnige plek.
  • Vergeet niet om het water regelmatig te vervangen of bij te vullen met vers water. 
nog meer: styling