WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Trolley time… Heb jij er al eentje?

Multi-inzetbaar is ie, de trolley. Natuurlijk omdat je er heel makkelijk spullen van A naar B mee rolt, maar ook omdat de trolley stilstaand prima dienst doet als plantentafel, buitenkeuken, drankkast of werkplek. Tel daarbij de verschillende stijlen van dit verrijdbare meubel bij op en dan weet je dat het ook voor jou trolley time is.

vtwonen tuin special 2 2020 | tuin trolley met lp en franjes lamp
Franjeband met gradient effect (aboeken.nl). Trolley van HKliving, linnen vloerkleed, 155×215 cm (villajipp.nl). Groene borden en kommen uit de Tamegroute serie, saladeschaal Zigzag op voet uit de Tamegroute serie, vaas uit de Tamegroute serie, groen glazen object, rieten shopper (householdhardware.nl). IJzeren kist (newroutz.nl). Platenspeler van Crosley (urbanoutfitters.com).

Tuintrolley

Staan er een aantal mooie dagen op de planning? Rijd de trolley dan de tuin in of het balkon op en je hebt alles voor een zomerse chilldag bij je in de buurt. Van favoriet boek tot koude versnapering. En wordt het hangen ingewisseld door een feestje of barbecue? Dan is die trolley toch ook wel verdomd handig voor de borden, glazen, het bestek en alle andere party props. Je kunt eigenlijk gewoon niet zonder.

vtwonen styling binnenplanten trolley
Wand geverfd met kalkverf kleur Denim (cartecolori.nl). Grote trolley Industry van New Routz, blauwe metalen koffer, olijfgroene metalen koffer, opgevouwen vloerkleden Kelim in Dessin Blue en Dessin Stone Green, rieten mand (hetkabinet.nl). Blauw geverfde bloempot Ingefära (ikea.nl). Pelikaan, groene vaas (sissy-boy.com). Planten: in de blauwe koffer een Hertshoorn/Platycerium Bifurcatum, daaronder een Zaagplant/Epiphyllum Succulent, betonnen pot (tuincentrum). Grote klimplant Tetrastigma Voinierianum (kwekerij). Naam: Platycerium (Hertshoorn). Verzorging: vraagt om groene vingers. Wenst: een lichte of halfschaduw plek. Opvallend: kan tegen droge lucht. Idee: ook mooi op een kruk of in een hangmand. Naam: Epiphyllium; Zaagcactus. Licht: fijn, maar niet direct zonlicht. Dorst: heeft anders dan andere cactussoorten regelmatig water nodig. Verrassend: wordt met een beetje geluk een nachtbloeier. Naam: Tetrastigmia. Groeit: supersnel, ’s zomers soms wel een meter per week. Water: bij te veel of te weinig kunnen nieuwe scheuten eraf vallen. Licht: graag, maar niet vol in de zon. Idee: laat ’m langs balken of een kast klimmen.

Plantentrolley

Bij een plantenverslaving en overvolle vensterbanken komt de trolley maar al te graag to the rescue. Ineens heb je niet een plank, maar gewoon een aantal verdiepingen tot je beschikking. Wat een luxe! Handig ook met wateren, zo heb je meteen een heel stel bij elkaar. En de gieter heeft ook meteen een vaste stek.

Feesttrolley

Nog even en we mogen weer feestjes geven! Deze gouden trolley zet in ieder geval al flink de toon als je ‘m gevuld met je mooiste glazen en een blinkende champagnekoeler de woonkamer in rolt. Zijn alle feestgangers weer weg? Dan schuif je ‘m zo weer richting de keuken om de hele boel in de vaatwasser te stoppen.

Werkplekhulp

De keukentafel is bij menigeen het afgelopen jaar veranderd in een werkplek, inclusief alle bijbehorende paperassen, laptop en schrijfgerei. Ook hier biedt een trolley uitkomst: na een werkdag hevel je alle spullen over op de trolley en rijd je ‘m naar een andere plek, waardoor de eettafel weer gewoon voor ontspanning staat.

Fietje laat je in deze video graag zien hoe je de trolley gebruikt als opbergplek voor werkspullen of als keukenhulp. Uiteraard praktisch en stylish tegelijk, zoals alleen Fietje dat kan.

nog meer: styling