WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tipvideo: lichtplan voor basis- en praktische verlichting

Licht is belangrijk in huis. Het zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien én het is een grote sfeermaker. In deze video geeft stylist Femke tips hoe je basisverlichting en praktische verlichting op kunt nemen in je lichtplan.

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 9 | stylist Fietje in Purmerend

Basisverlichting

Licht heeft meerdere functies. Je hebt het nodig om te lezen, te koken, je weg in huis te vinden, je teen niet te stoten, maar ook om sfeer te creëren. Heb jij goed nagedacht over je lichtplan?

Het licht dat je direct aanzet wanneer je thuiskomt, noemen we basisverlichting. Met dit licht zet je vrijwel het hele interieur in de schijnwerpers. Je vindt basisverlichting boven de eettafel en in de zithoek. Maar ook in de hal en keuken.

Praktische verlichting

En er is meer: praktisch licht mag niet ontbreken in je lichtplan. Denk hierbij aan spotjes in de keuken, een leeslampje bij de bank of bureaulamp bij je werkplek. Femke laat je in deze video zien hoe je de juiste keuzes maakt om een functioneel lichtplan te creëren waarmee je een fijne sfeer in huis haalt.

Zo maak je een lichtplan

Meer video’s van de stylisten

Vond je dit een handige video? Bekijk dan ook de vt tv video’s van onze stylisten Fietje, Liza en Marianne. Zij laten je zien hoe je aan de slag gaat met het stylen van bijvoorbeeld je werkplek, een wandplank, de eettafel en bank. En ze nemen je mee naar hun favoriete adressen voor vintage schatten.

Doe de vtwonen basiscursus

Heb je al van vtwonen college gehoord? In acht online modules leren de vtwonen stylisten je de fijne kneepjes van het stylistenvak en zet je een grote stap richting jouw droomhuis. Natuurlijk is een lichtplan onderdeel van de vtwonen basiscursus, maar ook het bepalen van je woonstijl, indelen en kleuren kiezen.
Meld je nu aan!

Shop de stijl…

nog meer: styling