Tegeltrends 2021: van bont tot basic

beeld vtwonen Beeld

Het mooie van tegels? Ze kunnen overal! In de voor de hand liggende keuken en badkamer, maar ook in de woonkamer om net dat ene muurtje of de schouw eruit te laten spatten. Of als lambrisering in de gang, net als in de jaren 30. En je kunt het zo basic of bont maken als je zelf wilt met de tegeltrends van 2021.

Lees verder onder de advertentie

Trend 1: marmer

Marmer is weer helemaal terug. Als materiaal voor accessoires en meubels, maar ook als wandbekleding. Je kunt dan ook alle kanten op met deze natuursteen: er zijn zoveel verschillende kleuren en ’tekeningen’ dat iedereen wel een favoriet heeft. Zwart marmer is een echte blikvanger op de muur en past mooi in een design en klassieke woonstijl, terwijl de grijze of groene gloed van marmer een basic en Scandinavische stijl weer heel eigen maakt. Check voor mooie marmerlook tegels de Classic-serie.

Trend 2: beton

Stoer en strak, dat effect bereik je met beton. En dat beton al lang niet meer alleen als buitentegel mooi is, bewijzen bijvoorbeeld de tegels uit de Mold-serie. Ze zijn er in een XL-formaat voor extra rust en er is zelfs een speciale douchetegel met ingebouwd drainsysteem. Maar ook voor een subtieler effect is beton ook ideaal. Je combineert het matte beton met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en linnen, ronde vormen en aaibare stoffen.

Trend 3: combineren

Verschillende soorten en vormen tegels combineren in een ruimte geeft een prachtig, spannend effect. Druk wordt het allerminst als je voor een speelse legvorm tegels in een ingetogen kleur gebruikt. De combinatie van de sobere betonnen tegels uit de serie Mold in verschillende breedtes is stoer én stijlvol in de badkamer of keuken. En eigenlijk zijn alle tegels uit de vtwonen collectie goed met elkaar te combineren.

Lees verder onder de advertentie

Trend 4: ambachtelijk

Handgevormde tegels zijn tegels met karakter. Je zet er op een eenvoudige manier meteen de toon mee in huis. Een goed voorbeeld van een tegel met heel eigen look die je er – ondanks de vaak rustige kleuren – zo uitpikt zijn natuurlijk de Marokkaanse zelliges en de traditionele witjes. De Craft tegels uit de tegelcollectie van vtwonen zijn gebaseerd op deze tegeltrends. Elke tegel is net even anders en heeft een andere kleurschakering en daardoor wordt het nooit saai.

Moois voor aan de muur…

De nieuwste tegeltrends voor buiten bekijk je hier.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: styling Styling Fietje Bruijn, fotografie Dennis Brandsma