WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stilleven: marmer, mosterdpotten en mooie herinneringen

In de kringloop kan ik voor totaal onlogische, niet-1,2,3-bij-mijn-stijl-passende items vallen. Daar zijn deze foto’s een typisch voorbeeld van.Mosterdpotten

Mosterdpotten

Zwanenbloempot

Ik heb in mijn kringloopjaren al veel vreemde zaken mee naar huis gesleept. Zoals bijvoorbeeld een levensgrote plastic zwanenbloempot. (Die begin dit jaar helaas is gesneuveld bij de opbouw (of eigenlijk in elkaar storting) van een vrij slecht gebouwde fotografieset en alleen nog te zien is op archiefbeeld.  Toch was die zwanenbloempot een nog logischer vondst dan deze mosterdpotten die onlangs mijn hart stalen. Het ding is namelijk, ik vind heel veel dingen mooi.

Ratjetoe stijl

Waar blogcollega’s een keihard deurbeleid voeren op interieurgebied, waai ik stijl technisch zo’n beetje met alle winden mee. Grote bewondering heb ik voor hen die voor een zwart-wit kleurenpalet in huis gaan en na een jaar nog steeds een perfect monochroom interieur hebben. Ik probeer het wel, maar zoals je op deze foto’s ziet faal ik daar keer op keer jammerlijk in. Om die reden heb ik op een dag besloten me niet meer te verzetten tegen mijn stijlpromiscuïteit (haha) en om haar eclectisch te gaan noemen. Juist, dat chique woord voor ratjetoe. Ik kan je zeggen: het scheelt een hoop hartzeer bij een kringloopbezoek.

Mosterdpotten

Ik vond de mosterdpotten, het kannetje en het vaasje tegelijk bij dezelfde kringloop. Een kringloop met een bordje op de deur waarop staat dat ze geen spullen meer aannemen omdat ze al genoeg spullen hebben. Een dergelijk bordje lijkt me niet handig voor je businessmodel, maar toegegeven: ze hebben inderdaad spullen zát. Het komt namelijk niet vaak voor dat ik alle items voor een stilleven in één kringloopsessie bij elkaar kopen kan. Vraag me niet waarom ik voor deze specifieke verzameling vintage viel. Ze ontstond daar gewoon in die kringloop.

Items voor een stilleven

Ik houd er erg van stillevens letterlijk samen te brengen op een losse ondergrond, zoals een mooi dienblad, of in dit geval: een oude plaat marmer. Op Oh Marie! werken we momenteel met een natuurhistorisch thema, waarvoor ik de stukjes hout en de zee-egel uit mijn archieven opdook. Het schilderijtje komt ook van de kringloop. Ik ben verliefd op de bomen die erop staan. Ze herinneren me aan een prachtig uitzicht ergens aan een ruwe kust in Frankrijk. Misschien is dat wel die x-factor waarmee tweedehands spullen me aantrekken: ze doen me aan fijne dingen herinneren. Wonderbaarlijk genoeg werkt dit hele stilleven prima op onze knalgele buffetkast. Dat is ook leuk aan het hebben van die ratjetoe stijl: er is niets leuker dan dat moment waarop al die verschillende thema’s en sferen samensmelten tot een perfecte –eclectische- mix.

Meer ideeën met mosterdpotten vind je op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: styling