WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 slimme ideeën om die rommelzolder aan te pakken

In samenwerking met Van Zolder tot Loft

Is je zolder nu nog een no-go area? Een explosie van koffers, kampeerspullen en kerstballen? Grijp het voorjaar dan eens aan voor een grote schoonmaak, want er is zoveel meer van te maken.

kinderkamer zolder verbouwen

Kinderverdieping

Een kinderverdieping is een goede optie als je genoeg oppervlakte hebt. Met slim indelen maak je er meerdere kamers en met een beetje geluk (en m2) een extra badkamer. Zo geef je de kinderen hun eigen plek en privacy en stuur je ze zonder te morren naar boven.

Flexibele ruimte

Maak van te voren een goed doordacht plan en betrek je kinderen er ook bij. Willen ze slaapkamers waar naast geslapen ook gespeeld kan worden of is er juist behoefte aan een kleinere slaapkamer en een gezamenlijke speelruimte?

Je kunt je zolder eenvoudig in kamers verdelen door het plaatsen van flexible wanden. Dit is niet alleen een snelle manier, maar je kunt de kamers in de loop van de tijd ook weer anders indelen als de behoeften veranderen. Ook met kastenwanden kun je de kamers van elkaar scheiden.

Lichtplan

Een zolder is meestal niet de meest lichte ruimte in huis. Wanneer je meerdere kamers creëert, is het bijna onvermijdelijk om een dakvenster of dakkapel te plaatsen om in elke ruimte natuurlijke lichtinval te krijgen. Zo flexibel als een wand is een dakraam helaas niet, denk dus goed na over de juiste plek en grootte.

nog meer: styling