WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waan je in de jungle met rieten hanglampen boven de eettafel

Een interieur is niet compleet zonder het gebruik van natuurlijke materialen. In meubels, accessoires of op de vloer… Manieren om een beetje van de natuur toe te voegen in huis zijn er in overvloed, maar wat inspiratie kan nooit kwaad. Daarom een van onze favoriete toepassingen van natuurlijke materialen: meerdere rieten hanglampen boven de eettafel.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 3 | fotografie Barbara Kieboom | styling Fietje Bruijn | eethoek | rieten hanglampen

De werking van de natuur

Natuurlijke materialen hebben een rustgevende werking op het interieur. Meestal hebben ze een zachte kleur, waardoor ze goed blenden met de andere meubels in de ruimte.

LEES OOK
Natuurschoon: een natuurlijk interieur

Eenheid is key

Meerdere hanglampen boven de eettafel klinkt misschien als het recept voor een rommelige interieur. Maar niets is minder waar. Er komt logischerwijs wel wat stylingwerk bij kijken, maar daar helpen we je graag mee! Het is belangrijk dat je voor eenheid zorgt en dat doe je door bijvoorbeeld allemaal dezelfde rieten hanglampen op een rij te hangen. Maar ook lampen met dezelfde soort weving of kleur klaren deze klus. Op die manier kun je het plafond vol met lampen hangen en wordt het geheel toch nooit te druk of te rommelig.

Mix and match

Hoewel een bundeling van dezelfde lampen zorgt voor meer eenheid in huis, kan een mix van verschillende soorten juist zorgen voor een speels effect. En als we zeggen ‘mix’, dan bedoelen we dat in de breedste zin van het woord.

LEES OOK
Lamp ophangen? Eitje!

Ga bijvoorbeeld voor een verzameling van totaal verschillende lampen, zoals de Bamboe hanglamp van Bloomingville, de Amsfield hanglamp van EGLO en de Wicker hanglamp van HKliving. Liever iets rustiger, maar wel die speelsheid? Kies dan bijvoorbeeld voor dezelfde lampen maar dan in verschillende maten of hang de lampen allemaal op een andere hoogte.

Shop de mooiste rieten hanglampen…

nog meer: styling