Retro servies is helemaal van nu

beeld vtwonen Beeld vtwonen 05-2018 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Fietje Bruijn
Beeld vtwonen 05-2018 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Fietje Bruijn

Bruin, oranje, roze, okergeel… al die mooie, warme seventies kleuren mogen weer. Voor iedereen die het thuis graag rustig en basic houdt, maar niet bang is voor een jaren zeventig-zweem, is retro servies de perfecte tussenweg. Mixen en matchen mag!

Lees verder onder de advertentie

Vintage of retro

Al ben je van ver na de jaren zeventig, toch krijg je bij al die warme tinten meteen het geborgen zitkuil-gevoel. De kleuren en vormen brengen de knusheid in huis waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben. Ben je een echte Marktplaats- en kringloopspeurder dan kom je seventies servies waarschijnlijk met enige regelmaat tegen. Al wordt dat met steeds meer kapers op de kust wel een stuk minder. Vintage – oftewel tweedehands – aardewerk vind je vaak door te zoeken naar merken uit voormalig Oost- en West-Duitsland.

Liever nieuw servies met de looks van toen? Dan vind je in de vtwonen shop veel serviesgoed in retrokleuren. Zo heeft HKliving een uitgebreide serie met speelse mokken, borden, schalen en kannen in de typische jaren 70 kleuren.

Mixen maar

Het leuke van bontgekleurd retro servies is dat je volop kunt mixen en matchen. De warme kleuren vullen elkaar aan en tinten die een beetje ‘schuren’ maken het eigenlijk alleen maar mooier. Liever ton-sur-ton? Dan dek je de tafel in warme bruin- en beigetinten. Die matchen trouwens ook prachtig met een wit of crème basisservies.

Lees verder onder de advertentie

Gekleurd bestek

Ligt je zilverkleurige bestek ineens wel heel saai naast de bijzondere borden? Dan wordt het tijd om je vorken en messen uit te breiden met andere kleuren. Bestek in goud, koper of zwart kan net die finishing touch zijn waar je op zat te wachten.

Retro servies shoppen…

Bron: beeld: vtwonen 05-2018 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Fietje Bruijn

Lees verder onder de advertentie