WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Petrol: zo combineer je deze blauw-groene kleur

Petrol is mooie mix van groen en blauw en daardoor kun je met deze kleur alle kanten op. De trendkleur geeft warmte aan een stoere, industriële woonstijl, maar past ook goed in een vintage interieur. Wij leggen je uit hoe je de Kleur van het Jaar 2023 het beste toepast en combineert.

petrol muurkleur

Blauw of groen?

De een vindt petrol een diepblauwe of juist grijsblauwe tint, de ander vindt het meer een groentint. Juist door die veelzijdigheid – en doordat petrol meekleurt met het licht en zijn omgeving – is deze kleur bij velen favoriet. Afhankelijk van de kleuren- en materialencombinatie, krijgt petrol een warme of juist koude ondertoon. 

Petrol warm combineren

Wil je de warmte in petrol benadrukken? Combineer de kleur dan met aardetinten zoals terra, oranje, bruin en okergeel. Ook oud-roze zorgt voor een verrassend mooi contrast. Natuurlijke materialen zoals hout en riet geven petrol die typische warme vintage uitstraling. Net als messing, goud en brons.

Petrol koel combineren

Liefhebbers van een industriële woonstijl zijn bij de kleur petrol aan het juiste adres. Door de combinatie met staal en zwart metaal krijgt de kleur een wat koelere, stoere uitstraling. Vind je een hele muur in petrol wel erg heftig? Maak dan met een petrol bank of stoel een flink statement. Een paar sierkussens of een bijzettafel in deze blauw-groene tint geven de kamer ook een fijne sfeer.

Petrol inspiratie

terra bank

De petrol kleur op deze wand is Greyed Green van Flexa en onderdeel van het kleurenpalet van de Kleur van het Jaar 2020.

Maar ook in 2023 is petrol Kleur van het Jaar. Histor kwam met de kleur Vining Ivy: een krachtige mix van blauw en groen.

“Combineer Vining Ivy met warme tinten voor een

rijke, elegante sfeer”

Petrol kleur in huis…

nog meer: styling