Op deze 5 manieren style je een verloren hoek

Flexa Creations muurverf Sandy Beach, lak op lambrisering Worthy Clay (flexa.nl). Pvc-vloer met elektrische vloerverwarming, prijs op aanvraag (woninginrichting-aanhuis.nl). Kunstwerk boven bank Abstracte Geometrische Organische Vormen En Lijnen van Diana van Tankeren € 271,-, kunstwerk bij kinderhoek Botanische print judaspenning, okergeel van Joske Kempink € 286,-, kunstwerk bij kinderhoek Helenium, Mandy Disher uit de 1x-collectie € 148,- (werkaandemuur.nl). Bank met bijbehorende kussens € 2899,-, vloerkleed € 417,- (eijerkamp.nl). Vloerlamp € 199,- (itsaboutromi.nl). Letterbakkast € 149,-, plaid van Malagoon € 69,99, wit kussen met strepen van Vestbjerg € 49,95, zwarte krukken van Woood, per stuk € 89,95, opbergmanden van Zeller, per stuk vanaf € 46,95, olifant van Vitra € 95,- (vtwonen.nl). Wandlampen, per stuk € 119,- (zuiver.com). Foto van Vlieland, prijs op aanvraag (vliehors-expres.nl). Wandbureaus en -planken gemaakt van oud tv-meubel, prijs op aanvraag (md-sign.nl). Overig privébezit. Voor informatie eethoek zie foto 1. Beeld JA | vtwonen weer verliefd op je huis  seizoen 17, aflevering 11 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld JA | vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 17, aflevering 11 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra

Heb je zo’n hoek in huis waarvan je niet weet wat je ermee moet? Het is zonde om deze ruimte leeg te laten. Je kunt deze ruimte op verschillende manieren namelijk toch goed gebruiken. Dus snel aan de slag met die verloren hoek.

Lees verder onder de advertentie

Speelplek voor de kinderen

Slingert het speelgoed van de kinderen overal door huis? Een speelgoedhoek is de oplossing. En de verloren hoek is daar de perfecte plek voor. Zet hier een bak met al het speelgoed en maak eventueel een minibureau van een plank. Een kruk erbij et voilà: je kind kan eindeloos spelen, kleuren en knutselen in zijn eigen hoek. En je loopt gerust door het huis zonder dat je over verdwaald speelgoed struikelt.

Werken of relaxen?

Hoe lekker is een eigen hoek om te relaxen. Zet er een fauteuil neer en eventueel een kleine bijzettafel. Plof na een lange dag in de stoel en lees er een lekker boek. Je kunt er ook voor kiezen om er een werkplek van te maken. Als je vaak thuis werkt ben je soms toe aan een eigen plek. Een loze hoek is hier perfect voor.

SHOP NU
Fauteuil kopen? Bestel online bij vtwonen

Lees verder onder de advertentie

Een plantenhoek

De ‘verloren’ hoek is niet alleen een goede plek voor speelgoed of om in te zitten, maar ook voor planten. Zeker als je nog meer groen in huis wilt, kun je de hoek daarvoor gebruiken. Maak bijvoorbeeld een aantal planken aan de muur en zet hier verschillende soorten kamerplanten op. Je kunt er ook voor kiezen om de planten aan de muur te hangen of op de grond te zetten. Alsof je in de jungle bent.

Hoek vol kunst

Heb je nog foto’s of schilderijen die nog geen plek in huis hebben? De kale muur van de hoek kan wel wat vrolijkheid gebruiken. Verdeel de diverse kunst over de muur en zorg ervoor dat er niet veel kale muur overblijft. Het mag wat rommelig zijn.

Open of dicht

Als je een hele verzameling van boeken of woonaccessoires hebt, moet je deze ergens kwijt kunnen. Die ruimte vind je in de loze hoek. Dit is namelijk een goede plek om een kleine kast neer te zetten. Ga voor een open kast als je prachtige accessoires wilt laten zien. Een dichte kast is perfect voor van alles en nog wat. Net niet genoeg ruimte voor een kast? Door middel van planken creëer je extra opbergruimte.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Open kast stijlvol en praktisch inrichten? Deze 5 tips helpen je

Bron: beeld: vtwonen weer verliefd op je huis, seizoen 17 aflevering 11 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra