WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mix & match: vintage, klassiek en modern

Vintage, klassiek en modern. Je zou denken dat deze stijlen weinig met elkaar gemeen hebben, tot je ze door elkaar gebruikt. Dan krijg je namelijk een bijzondere mix van oud en nieuw die onder één dak juist heel verrassend kan zijn. Wij geven een paar ideeën.

mix en match: vintage en modern

Mix & match

Een antieke kast van de rommelmarkt en een schilderij dat je in een kringloopwinkel hebt gevonden verdienen een mooie plek in huis. Zet ze onder een glazen stolp of in een oude glazen kast van de antiekmarkt. Zo krijgen ze alle aandacht die ze verdienen. Een mooi designitem zoals een grafische print of accessoire van een Scandinavische merk als Hay of Menu haalt het klassieke tafereel weer naar het hier en nu.

Vintage shoppen

Op Marktplaats, op antiekmarkten, in de IJ-hallen en in kringloopwinkels kun je veel vintage items vinden, maar daar moet je wel een beetje oog voor hebben. Gelukkig zijn er ook veel online winkels waar je ‘oude’ items kunt vinden. Zo krijgt je huis wel de sfeer die je voor ogen hebt, maar is het zoeken wat makkelijker. Bekijk hier een paar van onze favoriete vintage adressen.

Oude Parijse zolder

In een interieur kan de combinatie van verweerd en zacht of van nieuw en doorleefd heel mooi zijn. Met bij elkaar gezochte antiekmarktschatten krijgt zelfs een nieuwbouwzolder de charme van een oude Parijse zolder. Combineer een oud spijlenbed met zachte lakens en fluwelen plaids. Zo kom je helemaal tot rust in deze slaapkamer met een mix van vintage, klassiek en modern.

mix en match: vintage en modern oud bureau metaaldraad stoel

Thuiswerkplek

Omdat veel mensen deze weken thuiswerken komt een bureau goed van pas. Je kunt hem gemakkelijk zelf maken van berken multiplex. Of knap een oude eetkamertafel op tot een gloednieuw bureau. Verf hem met een vintage verftechniek of schilder hem in dezelfde kleur als de muur. Verlicht je werkplek vervolgens sfeervol met een oude bureaulamp en kleed het verder aan met persoonlijke foto’s en moderne grafische prints.

nog meer: styling