WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Miniplantjes

Planten zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Miniplantjes hebben op de een of andere manier een enorme aantrekkingskracht op mij. Ze zijn gewoon zo schattig en je neemt ze zo makkelijk mee! Met veel goede zorg, aandacht en af en toe ompotten kunnen ze natuurlijk ook uitgroeien tot bijzonder groot formaat. Maar dan heb je wel wat geduld nodig… Tot het zover is kun je alle kanten op met kleine vetplantjes en cactusjes.

Miniplantjes

Miniplantjes

In een kopje

Wat ik altijd erg leuk vind zijn plantjes in theekopjes. Laat ik nou een redelijke verzameling theekopjes hebben (ik verzamel nogal wat) waaronder deze mix van mooie bruintinten en wit met zwarte spikkels. Ik verzamelde ze door de jaren heen bij de kringloop en zo nu en dan komen ze tevoorschijn voor bijzondere momenten. Koffie drink ik eigenlijk niet. Thee drink ik genoeg maar vaak, niet zo stylish verantwoord, uit enorme mokken. Daarom was dit een mooi moment om de theekopjes als kleine bloempotjes te gebruiken.

Uit de kast

Niet erg voor de hand liggend maar zeker niet minder leuk, zijn plantjes die uit lades piepen. Dit ladekastje kochten ik en mijn vriend op de rommelmarkt in Lille. Het ladekastje diende ooit als opbergruimte voor allerlei klein gereedschap in een werkplaats vertelde de handelaar ons. Ik gebruik het kastje nu voor kleine knutsel spulletjes zoals tape, stempels, inkt, penselen enz. Dit keer maakte ik ruimte voor wat groen en verdeelde de plantjes speels over de lades. De plantjes kun je gewoon in de potjes laten zitten en bij het water geven is het handig om een kleine plantenspuit te gebruiken om te voorkomen dat je hele kastje nat wordt.

Minituintje

Als je de bovenstaande opties toch iets te priegelig vindt en liever een wat groter gebaar maakt, kun je een aantal miniplantjes bij elkaar stoppen in een mooie bloempot. Door de verschillende plantjes met elkaar te combineren creëer je een soort minituintje. Hier zie je goed hoe mooi de verschillende vormen en kleuren groen elkaar versterken, de natuur blijft toch iets bijzonders!

Wil je meer inspiratie voor groen in huis? Volg dan mijn vtwonen ♥ BOTANIC Pinterestboard!

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: styling