WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Magische kerst: zo tover je een knusse styling op tafel voor de feestdagen

It’s the most wonderful time of the year: kerst! Vier je de feestdagen het liefst aan een lange tafel met al je dierbaren om je heen? Dat vraagt dan ook om een knusse kersttafelstyling. We vertellen je hoe je met smaakvolle styling de tafel van je dromen creëert voor de feestdagen.

kersttafel servies

Kleurpalet van de feestdagen tafel styling

Bij het stylen van een ruimte is het aan te raden om eerst het kleurpalet te bepalen. Dit geeft namelijk houvast bij het maken van bepaalde keuzes. Hetzelfde geldt voor het stylen van de kersttafel. In dit geval is gekozen voor bruin met gouden details voor een toefje sparkle. Bruin is misschien niet de meest voor de hand liggende kerstkleur, maar samen met goud zorgt het voor een luxe en warm gevoel. Maar je kunt ook denken aan een basis van wittinten met houten details voor een Scandinavische tafel of crème met rode en groene accessoires voor een traditionele look.

Met de basis beginnen

Als de basis van de tafel styling voor de feestdagen goed is, kun je later losgaan met de versiering. Ga voor een tafelkleed van mooie kwaliteit en een compleet servies. Als deze basiselementen qua kleur op elkaar zijn afgestemd, ontstaat er meteen eenheid op tafel. Zo is er op op de foto’s die je in dit artikel ziet gekozen voor een lichtgrijs tafelkleed en een warmbruin servies. Investeren in dit soort items loont, want ze gaan jaren mee. Je kunt de tafel er elk jaar anders uit laten zien door andere accessoires en decoratie toe te passen.

WIN
Maak kans op de complete kersttafelstyling op de foto’s t.w.v. € 375

bruine borden

Alles in huis voor een sprankelend kerstdiner

Bijzonder bestek

Door bijzonder bestek naast de borden neer te leggen, maak je de dagelijkse eettafel al kerstproof. Zoals je bij bovenstaand kersttafelvoorbeeld ziet, is er gekozen voor een mat zwart bestek om de boel een magische en chique touch te geven. Gouden bestek had het ook goed gedaan, voor dat extra beetje glans.

Accessoires in één stijl

Met accessoires maak je de tafel persoonlijk en uniek. Ga voor een paar accessoires in één stijl om er een mooi geheel van te maken. Kies bijvoorbeeld gouden kandelaren, gouden slingers en een gouden menukaart. Snelle DIY’s geven de kersttafel nog meer persoonlijkheid en zorgen voor een warm gevoel bij de tafelgasten, omdat de aandacht die erin is gestoken er vanaf straalt. Denk aan goudgespoten bladeren, geknutselde naamplaatjes of zelfgemaakte servetringen. Ontdek hier vijftien kleine kerstprojecten om zelf mee aan de slag te gaan.

Overal sfeerlicht

Niks schreeuwt harder ‘kerst’ dan licht. En met licht bedoelen we natuurlijk sfeerlicht, van kerstlichtjes tot kaarsen. Mix kandelaren met waxinelichthouders op tafel en de kasten rondom de eettafel, zodat je omgeven bent door flikkerend kaarslicht en het kerstnachtgevoel vergroot. Ook leuk: leg een lichtsnoer van koperdraad op tafel. De subtiele lichtpunten door de kerstkransen, glazen en kaarsen heen zorgen voor een feeëriek effect.

LEES OOK
Lees hier alles over het dekken van de kersttafel

Unieke boom

Heb je geen ruimte voor een XL kerstboom, of weerhoudt een ondeugend huisdier dat graag met glazen ballen speelt je ervan een boom neer te zetten? Of wil je gewoon een keer iets heel anders? Kijk met een frisse blik naar kerstbomen. Zet bijvoorbeeld een paar kleine kerstbomen bij elkaar, plaats een grote dennentak in een vaas en hang daar lichtjes in, of hang een minimalistische metalen spiraal in de vorm van een boom aan het plafond. Dan rest je nu nog één ding: zet de Spotify-lijst ‘Christmas Hits’ aan en geniet van een fijn kerstdiner.

Kerststylingtips van Marianne

Bekijk hieronder twee video’s waarin Marianne unieke kerststylings creëert: één lichte en één donkere. En lees hier meer over het witte kerststilleven en hier alles over de zwarte tafelstyling.

Zwarte kersttafel

Kerststilleven in wit

Moois voor op de kersttafel…

nog meer: styling