WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zó maak je je huis Airbnb-klaar: 5 tips

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Dat betekent dat veel mensen een week(end)je weg boeken. Hét moment om je huis te verhuren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis opvalt tussen het enorme aanbod?

De competitie

Airbnb is ideaal als je een extra zakcentje wil verdienen. Vooral wanneer jezelf veel op reis bent, gezegend bent met een tweede huis of een langdurige vakantie in het vooruitzicht hebt. Het aanbod blijft groeien en de competitie is dus groot. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je huis opvalt tussen al die anderen. Daarom is het goed om te weten waar reizigers op letten voordat ze een overnachting boeken.

1. Een lekker bed

Iedereen die op reis gaat, vindt één ding belangrijker dan wat dan ook: een lekker bed. Dat bed moet er comfortabel, uitnodigend en schoon uit zien. Dat effect bereik je het snelst met wit of lichtgekleurd beddengoed. Dat geldt voor zowel de lakens als de dekens. Het is belangrijk dat al het beddengoed in dezelfde kleurstelling is. Dat zorgt ervoor dat het bed er groter én comfortabeler uit ziet. Als extraatje kun je nog een sprei toevoegen. Het is geen toeval dat hotels en ziekenhuizen vaak wit bedlinnen hebben: je ziet meteen of het schoon is en het oogt rustig.

2. Knusse kussens

Zo simpel, zo belangrijk: kussens. Die maken een ruimte meteen aantrekkelijker. Het zorgt voor gelaagdheid en laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de inrichting. Als je je huis wat lafjes vindt, kun je met kussens kleur toevoegen. Voelt het steriel en koud aan? Daar breng je verandering in door kussens met textuur te gebruiken. Kussens met (nep)bont of bolletjes geven een knus gevoel terwijl leer luxe oogt. Grafische kussens geven een huis persoonlijkheid.

3. Geen babyfoto’s

Hele persoonlijke spullen – dierbare foto’s, je eerste zwemdiploma, prijzen die je hebt gewonnen – kun je beter verbergen. Normaal gesproken maken babyfoto’s een huist persoonlijk en warm, maar gasten willen een ‘hotelervaring’. De vakantiekiekjes van een wildvreemde doen toch afbreuk aan dat gevoel.Vervang die items door bijzondere prints aan de muur. Kunst in huis is als de accessoire van je outfit: het kan een look maken of breken. In een traditionele inrichting werken aquarellen en zwart-witfoto’s goed. In een modern huis kun je pop-art ophangen en in een meer rustieke inrichting staan botanische prints mooi.

4. Een spa van een badkamer

Beschouw je badkamer als een soort spa waar moe-gereisde gasten kunnen herstellen. Dat klinkt als gedoe, maar valt reuze mee. Met geurkaarsen en bijpassende handdoeken ziet een badkamer er meteen hotelwaardig uit. Als je badjassen ophangt aan een mooie hanger, scoor je al helemaal punten. En wie zich écht uit wil sloven, zet toiletspullen in miniformaat neer. Kom maar door met die lyrische recensies.

5. Welkom in de jungle

Onderschat nooit wat planten doen. Ze maken de lucht schoon en maken een ruimte huiselijk. Bovendien kan je ze overal neerzetten. Weinig ruimte? Hang ze dan op. Houden planten het bij jou thuis meestal nog geen week vol? Speel op veilig en ga voor de cactus. Die is meer gebaat bij verwaarlozing dan verzorging. Wat je stijl ook is, een plant staat altijd goed.

Bron: 1. Stijlvol Wonen maart 2018 | Tekst Anneleen Peeters | Fotografie en styling Stefanie De Neve en Marie Houttequiet 2. vtwonen 13-2016 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning 3. vtwonen 07-2018 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Liza Wassenaar

nog meer: styling