WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hartverwarmend: warme tinten roze

Geen warmere kleur dan roze. En dat geldt ook voor in je huis – als je tenminste voor subtiel gaat. Hier en daar een toefje roze fluweel, een oudroze muur met daar tegenover wat robuust donkerrood aardewerk en de kachel hoeft niet eens meer aan. Verschillende tinten roze maken je huis hartverwarmend.

Alles met mate

Tussen al dat zwart, antraciet en grijsgroen krijgt roze ineens een glamoureuze uitstraling. Om te voorkomen dat het een beetje te veel Dolly Parton wordt, is doseren het toverwoord anders gaat het evenwicht verloren. Zolang alles dezelfde diepte qua tint heeft, past het bij elkaar.

In de mix

Als je wilt uitpakken met roze tinten, is de slaapkamer daar wel de meest uitgelezen plek voor. Toch is ook hier voorzichtigheid geboden: door voornamelijk te kiezen voor een warme oudroze tint die ook weer terugkomt in het rijk gedessineerde dekbedovertrek, wordt het niet te dol. Mix dit alles met warm oker en fluweel, hoogglans en satijnachtige materialen voor nog wat extra luxe.

Spannende match

Een aubergine kleurige tegelwand in de keuken is misschien een gewaagde keuze, maar o wat matcht hij prachtig met het betongrijs van het keukenblad en met hout. Om er net wat meer luxe in te brengen, zou je nog wat gouden accenten kunnen toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van een lamp of servies.

Wist je dat zachtgeel en roze ook heel fijn samen gaan? Lees hier hoe!

nog meer: styling