WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geometrische hanger van houten blokken

Houten bouwblokjes zijn eigenlijk helemaal geen leuk speelgoed. Ze worden door de kamer gekeild, of de kat wordt ermee ‘geaaid’ en als je erop gaat staan doet dat zo’n pijn dat je het je ergste vijand niet toewenst. Houten blokjes zijn echt alleen leuk als er daadwerkelijk iets mee gebouwd is en het netjes op een kast staat. Maar voor dat doeleinde (waar ze toch ooit voor verzonnen zijn), worden ze volgens mij door geen enkel kind gebruikt.

Kringloop

Ik denk dat ze daarom in grote getalen bij de kringloop eindigen. Houten blokjes hadden ook op mij ooit een enorme aantrekkingskracht, voortkomend uit een soort (misplaatst, zo blijkt) gevoel van nostalgie. De schellen vielen me op tijd van de ogen tijdens een kringloopbezoek met een vriendin die toen al wel een kind had. Terwijl ze de houten blokjes links liet liggen en twee balletjes van zacht plastic afrekende lichtte ze toe: “Mijn kind gooit álles door de kamer en met deze ballen kan hij tenminste geen schade aan het meubilair aanrichten”. Een illusie armer maar een goeie tip rijker kwam ik die middag de kringloop uit. Omdat houten blokjes nog steeds heel regelmatig bij de kringloop liggen en ze ook nog eens spotgoedkoop zijn (weinig vraag, groot aanbod) besloot ik een zak mee te nemen en een nieuw doel voor ze te bedenken.

DIY geometrische hanger

De Totem posterserie van Ferm Living was uiteindelijk de inspiratiebron voor de hanger die ik met ze maakte. Eerst koos ik een combinatie van blokjes die ik goed bij elkaar (en op elkaar) vond passen. Daarna boorde ik er gaten in. Je kan de blokken blank laten of, zoals ik deed, sommige vlakjes een kleur geven. (Ik gebruikte de matte verf van Little Greene in de kleuren smalt en grey teal.) Toen de verf droog was reeg ik ze aan een leren koord en hing ze op.

Het blauwe schilderij op de achtergrond ‘herontdekte’ ik ook door dit project. Een paar posts geleden schreef ik al over mijn nieuwe liefde voor blauw. Blijkbaar ben ik niet de enige die deze kleur opnieuw omarmt, want op de vt wonen&design beurs bleek blauw ook ineens het nieuwe wit te zijn (of iets in die strekking – het was in ieder geval alomtegenwoordig). Ineens herinnerde ik me dit schilderij dat ik afgelopen zomer uit een Zweedse kringloop meenam. De vormen en kleuren van deze items passen zo goed bij elkaar dat het bijna lijkt alsof ze al die jaren op elkaar hebben liggen wachten. Het enige wat deze blokjes nu nog in je interieur aanrichten is zsa zsa zu: aantrekkingskracht. Bijkomend voordeel van dit stylingidee is dat ze hangend een minder groot gevaar voor je voeten vormen.

Kijk ook eens op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: styling