WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een gekleurde fauteuil als statement

Je kunt er urenlang in relaxen, je favoriete boek of tijdschrift lezen of gewoon genieten van een kop koffie of thee: een fauteuil is bijna onmisbaar in de woonkamer. En met een gekleurde fauteuil kun je ook nog eens een flink statement maken. Hoe? Dat lees je hier.

Behangtrends 2021: retro behang doet het altijd goed

Spelen met kleur

De woonkamer is de ruimte waar je het meeste zult zijn als je thuis bent. Dan kun je er maar beter iets moois en sfeervols van maken, toch? Kleur speelt hier een belangrijke rol in – misschien wel de belangrijkste. De muren, de vloer en je accessoires zijn de grootste bronnen van kleur en daarmee de key items van de kamer.

Naast deze basis is er ruimte voor speelsheid en authenticiteit. Je kunt op een heel wat manieren statements maken – van een gekleurd plafond tot een bijzondere boekenkast – en een daarvan is de fauteuil.

Luxe en comfort

Een lekkere fauteuil of loungestoel is onmisbaar als je van relaxen en tijd voor jezelf houdt, en wie doet dat niet? Zet ‘m in een ruime hoek van de woonkamer en een stijlvolle leeslamp en tijdschriftenrek on the side. Maar voor welke kleur ga je nou precies?

Ton-sur-ton

Ben je niet zo van de verschillende kleuren, dan is de ton-sur-ton trend waarschijnlijk meer jouw ding. Voor deze trend gebruik je dezelfde kleur in verschillende tinten en contrasten voor de meubels, accessoires, raambekleding en muren.

Ga je voor een fauteuil in dezelfde kleur als de rest van het kleurenpalet, dan kun je het verschil maken door een exemplaar te kiezen met een juist heel licht of donker uiterlijk. Daarmee creëer je een mooi contrast.

Stof

Naast kleur doet structuur ook een heleboel. Heb je een rustig interieur, dan kan een fauteuil van een lekkere stof zoals velours wonderen doen. Heb je juist een druk interieur, dan brengt een leren fauteuil meer rust in de tent. It’s all about the balance.

Vorm

Alle eyecatchers hebben één ding gemeen: ze zijn bijzonder en vallen op. Wil je dit effect creëren met een fauteuil, dan kun je dit doen met een originele vorm. Ga eens niet voor een standaardmodel, maar kies een gekleurde fauteuil met bijvoorbeeld franjes, zachte curves, asymmetrische details of een opvallende print. Maar net wat bij jou en je woonstijl past.

nog meer: styling