WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een ronde muur in huis? De 5 do’s & don’ts om hem te stylen

Een ronde muur in huis een struikelblok voor je inrichting? Elise en Wilbert in Odijk dachten van wel, net als veel andere mensen. Maar door de ronde ruimte op de juiste manier in te richten en je muur slim te stylen, laat je zo’n bijzonder detail in je huis prachtig tot zijn recht komen. De 5 do’s & don’ts bij een ronde muur.

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 5 Frans in Odijk | ronde muur

Do: organisch gevormde meubels

Benut de ruimte optimaal door niet te kiezen voor rechthoekige, maar voor organisch gevormde, ronde meubels. Voor een halfronde muur kun je bijvoorbeeld een halfronde bank plaatsen, zodat de bank de zithoek ‘omarmt’. Zo creëer je bovendien meer ruimte in je zithoek. Maak het geheel af met een rond vloerkleed.

Do: opvallende kleur of print

Een ronde muur in je huis is er om op te vallen. Laat ‘m dus niet onopvallend wit, maar geef ‘m kleur! Of je nu voor een opvallend behang met motief gaat, een spannende muurschildering of een felle of zachte kleur: alles is goed, zolang de muur er maar uitspringt ten opzichte van de rest van de wanden.

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 5 Frans in Odijk

Gebruik organische vormen in je hele interieur

Don’t: (rechte) wanddecoratie

Een ronde wand heeft weinig wanddecoratie nodig om te schitteren. De muur an sich is al een echte eyecatcher. Daarnaast zal een ‘plat’ schilderij of ‘platte’ foto niet mooi aansluiten op je ronde muur, wat daardoor een niet-kloppend effect geeft. Niet doen dus!

Ronde vazen en accessoires staan prachtig door je hele woonkamer

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 5 Frans in Odijk | ronde muur

Do: ronde accessoires

Niet alleen is het mooi om voor ronde meubels te gaan, ook ronde accessoires doen het er geweldig bij. Een mooie ronde spiegel aan een rechte wand, ronde vazen en kandelaren en ronde bijzettafeltjes staan prachtig door de hele woonkamer. Wil je iets meer balans? Wissel dan af met rechthoekige accessoires en (kleine) meubels.

Do: laat een rond meubel op maat maken

Een rechte wandkast tegen je ronde muur staat natuurlijk niet mooi en benut de ruimte niet efficiënt, net als een recht bureau of rechte bank. Ben je erover uit wat je tegen je ronde muur wilt plaatsen? Laat dan jouw organisch gevormde meubel op maat maken, zodat hij naadloos aansluit. Het doet de ronde muur nog meer schitteren!

nog meer: styling