Een etnisch interieur; twee werelden in één huis

beeld vtwonen Beeld

Tribal & handgemaakt meets industrieel & cool. Het mooiste van twee werelden gaat verrassend goed samen in een etnisch interieur.

Lees verder onder de advertentie


Triplexplaat bekleed met donkergrijs vilt (hollandfelt.nl). Gevlochten schalen van katoen en riet in diverse tinten uit Swaziland, vijzel omgedraaid in gebruik als tafeltje van de Tonga Tribe in Zimbabwe, Batonga krukjes uit Zimbabwe (Couleur Locale). Oude grof gevlochten Makenge schalen uit Zambia, donkerbruin met lichtbruin, in verfijnde patronen gevlochten Binga baskets, bruin/naturel, Buhera basket uit Zimbabwe (boxworx.nl). Vierkanten velours kussens, kussens met donzen vulling gemaakt van Kuba kleden, linnen/zijde plaid en jute vloerkleed met geometrisch patroon (ML Fabrics). Langwerpig velours kussen, ornament van hout op voet, theepot, kommetjes, mok, vloerkleed jute naturel (HKliving). Rieten stoel (Pols Potten). Schoenen (Tamaris).

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Vitrinekast van bamboe en riet, leren poef, kan met tuit, zwarte vaas, kunst schelpfossiel, schild op voet, lijstje (HKliving). In de kast manden uit Kenya (Couleur Locale). Pot met deksel van gevlochten katoen/riet (Household Hardware). Binga basket van bruin/naturel riet uit Zimbabwe, grote Buhera voorraadpot van riet uit Zimbabwe (boxworx.nl). Afrikaanse beelden en fototoestel privébezit.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Teakhouten schragentafel, wire stoel met steenoranje velours bekleding, lampionlampen, terra ontbijtborden met streep, kokoskommen, soepkom met bovenrand van glazuur, kom met daarop houten lepels, kan met oor op de schouw (HKliving). Linnen tafelkleed in kleur pink salt, mokken uit de Merci collectie en theepot terracotta met houten handvat en dekselhouder (By Mölle). Handgeweven Lupane mand van palmblad uit Zimbabwe (boxworx.nl). Houten stoelen met rieten zitting, rieten stoel uit Malawi (Netty de Groot). Keulse pot op schoorsteen privébezit.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Daybed, rond kussen, vloerkleed van jute, steenoranje glazen presse-papier, object moleculair, kunst schildpadschild (HKliving). Wandtafel, lamp met marmeren onderstel (Netty de Groot). Kandelaar (vtwonen.nl). Kan van terracotta met wit glazuur (By Mölle). Vitrinekastje (De Weldaad). Wandkleed van oude Kuba borduursels (ML Fabrics). Houten Batonga kruk (Couleur Locale). Sandalen (Tamaris).

Tribal loft

Opposites attract: als dat ergens op van toepassing is, is het wel hier. Het koele, strakke beton krijgt een instant warme uitstraling dankzij de traditionele tribal elementen. Door de verzameling primitieve vormen en patronen in natuurlijke kleuren en materialen waan je je in een etnische wereld. De met vilt beklede plaat aan de muur dempt het geluid en laat de handgemaakte schalen nog beter tot hun recht komen.

Lees verder onder de advertentie

DIY-tip

Ook zo’n tribal muur? Leg een aantal schalen op de grond en maak een mooie compositie. Maak er een foto van en spijker de manden naar het voorbeeld op de foto met een klein spijkertje op de muur.

Trofeeënkast

Een verzameling souvenirs van verre reizen brengt elke dag de herinnering terug aan bijzondere avonturen. Alle werelden komen samen in een etnisch interieur: de kast doet met het bamboe en riet oriëntaals aan, de manden en beelden komen uit Afrika en dat alles komt samen in het industriële westen.

Uit alle windstreken

Aardse kleuren als terra, brique, roze en oranje benadrukken nog eens het oriëntaalse zen-gevoel van de lampionnen. Het contrasterend zwart van de stoelen en de haard verenigt het warme oosten met het koele industriële westen.

Lees verder onder de advertentie

Voor dagdromers

Languit loungen in een sfeer die het midden houdt tussen een Frans boudoir en een Afrikaanse safarilodge. Waar kun je beter dromen van verre reizen en nieuwe avonturen? Het bloemenpatroon op het daybed vormt een mooie match met de primitieve figuren op het wandkleed gemaakt van traditionele geborduurde Kuba doek uit Kongo. Ze worden gemaakt van raffia en gebruikt als rok die om de taille wordt gewikkeld.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

Hanglamp van HKliving, vloerkleed van Zuiver, opbergmand van Urban Nature Culture, ornament van Scapa Home, bank van Tine K Home, spiegel van One World Interiors, plaid van Malagoon, kussen van Lene Bjerre.

Meer van deze productie over etnisch wonen vind je in vtwonen 02-2018.

Bron: vtwonen o2-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie