WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste najaarstinten van 2021 voor in huis

De prachtige gloed van het najaar vertaalt zich heel goed naar de mooiste tinten voor in huis. De zomerse items mogen even richting zolder of kelder om plaats te maken voor het warmste terra, indian summer geel of stoer groen. Een hele muur onder handen nemen mag natuurlijk, maar met de juiste accessoires zijn de woonkamer, slaapkamer of keuken in najaarstinten in een oogwenk klaar voor de herfst.

vtwonen 09-2021 | grote ramen in slaapkamer met dekbedovertrek | najaarstinten in huis
Kussen Tufted van katoen canvas, donkerblauw, 30×50 cm € 29,95. Dekbedovertrek Vintage Indigo van katoen, donkerblauw, 140×200/220 cm € 99,95, 200×200/220 cm € 189,95, 240×200/220 cm € 199,95. M.m.v. polspotten.nl (houten bijzettafel, donkerbruine vaas), studio-yen.com (vloerkleed, oude houten bijzettafel, houten steenvorm, keramieken pot), kasstoor.nl (ronde tafel driepoot), letoile.store (mok, lepel, zandloper, hanglamp, poster in lijst). Overig privébezit. 

Bruin blijft

De nieuwe najaarstinten kijken we natuurlijk ook een beetje af van de catwalks. Daar zien we dat er naast het wat fellere geel en oranje gelukkig ook nog steeds plek is voor bruintinten. Niet zo gek, want de kleur combineert als de beste. Was je al in de terra-sferen, dan blijf je dat in het najaar 2021 gewoon nog. Je maakt het spannender door het bruin af te wisselen met het bovengenoemde geel. Of je slaat twee vliegen in een klap door de ruitjes- en bloementrend er in te mixen.

Check bijvoorbeeld het nieuwe beddengoed van vtwonen, mét bruin en mét ruiten.

Orange is the new black

Ook zo’n echte herfsttint is oranje. Was het voorheen vooral een kleur die je associeerde met lawaaierige voetbalfans en drukke koningsdagen, nu is het echt royal om een toef oranje in huis te hebben. Prachtig met bruin, spannend met blauw en opwindend met die andere kleur die we ook steeds meer zien: roze. Maar dan wel de dieproze variant. En verlang je in de herfststormen terug naar die heerlijke zomer, dan is – turend door je wimpers -dat oranje kussen net een warm zonnetje.

LEES OOK
Zo verwerk je oranje in je interieur

Groen is de kleur van nu

De najaarskleur van 2021/2022 is groen. Frisgroen, grijsgroen of appeltjesgroen, wat jij mooi vindt. Gelukkig combineren al die groenen prachtig met elkaar en kun je er flink op los matchen. Met donkerblauw geef je het echt een najaarslook, met oranje trek je het warme een beetje richting het koelere groen en met felroze ga je rechtstreeks terug naar de eighties. Durf jij het aan?

nog meer: styling