WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rust en evenwicht: de magie van wit

Ja, daar is ie weer: wit, onze all time favourite, maar dan wel helemaal van nu. Denk rijke, natuurlijke materialen met een vleugje romantiek en beleef de magie van het licht. Combineer wit in je interieur en creëer rust en evenwicht. 

styling wit vtwonen 2019 editie 4
Behang (wallanddeco.com). Witte staande lamp, stoel met hoge rug van Hay, stoel met armleuning, kussen met ronde vormen, witte tak in hoge vaas, plaid op stoel, ronde schaal op tafeltje, sierkoraal (loods5.nl). Poster in lijst A2 (theposterclub.com). Kussen op grond, kussen links op bank, kussen derde van links, vloerkleed (couleurlocale.eu). Tafel met stenen voet (pietjonker.nl). Stoel met bruine zitting (mobilia.nl). Vaas met ronde cirkel van Alice Heron, mok op de grond, witte mok zonder oor (studiopansa.com). Bank, ronde tafel met zwarte poot, rond wit bijzettafeltje, schaal op de grond, poef rechts (covanderhorst.nl). Pot met groot oor, grote hoge vaas op tafel (serax.com). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Witte schoenen, vaas met ribbel op tafel, witte stolp, wit bord, soepkom (hm.com). Bal van steen in stolp (101cph.com). Wit hoofd op tafel, zelf wit gespoten. Buste op eettafel (zarahome.com). Bestek vierdelig (lisannevanzanten.nl).

Lichteffect

Wit reflecteert het licht, dus hoe meer wit hoe meer licht, maar ook hoe magischer het licht wordt. De vele objecten en accessoires – zonder uitzondering in wit – geven je het gevoel in een sprookjesboek te zijn beland.

styling wit vtwonen 2019 editie 4
Behang (wallanddeco.com). Ronde tafel (neeflouis.nl). Bankje, witte stoelen (linteloo.com). Witte blouse (sukha.nl). Lamp met figuur erin, grijze kegel, wit bord met grijze onderkant (serax.com). Kussen op bank (couleurlocale.eu). Beige kom op de grond, platte ronde doos op de grond, grote vaas op tafel theedoek op tafel, grote schaal op tafel (studiopansa.com). Sierstuk ronde bal, rond bakje op pootjes (101cph.com). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Bestekset vierdelig (lisannevanzanten.nl).

Tegenpolen

Klassiek en modern gaan hier hand in hand. Het klassieke behang en de hoogglans tafel lijken elkaars tegenpolen, maar vormen toch een natuurlijke eenheid door hun kleur. En ook al is alles wit, door de combinatie van verschillende kleurnuances en materialen ontstaat er een spannende gelaagdheid in je interieur.

styling vtwonen 2019 editie 4

Gezichtsbedrog

De kamerschermen zijn dé blikvangers in deze warme witte slaapkamer. Maar hé, kijk nog eens goed, is dit wel wat het lijkt? Het 3D behang met golfmotief zet je verrassend op het verkeerde been. Net als de handjes, die als kledinghaken worden gebruikt en zo uit de muur lijken te komen. Als in een sprookje, ja.

styling wit vtwonen 2019 editie 4
Behang (wallanddeco.com). Sierstuk maan, sierstuk ronde bal (101cph.com). Kegel, puzzelstukjes en stukjes steen, stenen schaal (covanderhorst.nl). Bestekset vierdelig (lisannevanzanten.nl). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Gezichten in beige en wit van HK Living (wonenmetlef.nl). Kopje op zwarte sokkel (zarahome.com). Mok met oor (studiopansa.com).

Wit, wit of wit?

Wit is nooit alleen maar wit; er is geen andere kleur met zoveel nuances. Rijstwit, bloesemwit, linnen wit, gebroken wit, eggshell wit … In verf wordt kleur uitgedrukt in kleursysteem RAL. De populairste RAL kleuren zijn RAL 9001, 9010 en 9016. En ja, dat zijn 3 verschillende kleuren wit. 9001 staat voor crèmewit, 9010 voor zuiver wit en 9016 voor verkeerswit. Deze laatste is het lichtst van kleur. Alle drie worden ze toegepast op muren, kozijnen en deuren. Maar natuurlijk zijn er nog heel veel meer tinten wit, dus de juiste kleur kiezen voor je interieur is nog niet zo eenvoudig. Vooral omdat ze heel erg kunnen veranderen onder invloed van licht. Een goede methode is om een aantal verschillende kleurstalen bij de verfspeciaalzaak te halen en ze in elke ruimte op verschillende momenten van de dag te bekijken.

Lees ook wat voor effect groen op je interieur heeft!

nog meer: styling