WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 5 grootste woontrends van 2016

2016 is een veelbelovend jaar op het gebied van wonen. Eerder schreven we al dat Pantone dit jaar niet één maar twee kleuren heeft gekozen als kleur van 2016. Ook zijn er uiteenlopende trends gesignaleerd. Tijdens de vakbeurs ShowUp gaf Perscentrum Wonen ons de 5 grootste woontrends van 2016. We zetten ze voor je op een rij. 

Urban-Astronaut-2

Urban Astronaut

De ruimte vormt een steeds grotere inspiratiebron voor ons. De technologie gaat tegenwoordig zo snel, dat sciencefictionfilms die over de ruimte gaan steeds realistischer worden. Virgin Galactic is zelfs bezig met het mogelijk maken van commerciële ruimtevluchten. Dat is een keer wat anders dan een retourtje Parijs. Sterren, planeten en de kosmos vormen dan ook de grootste inspiratiebronnen voor de trend Urban Astronaut. Dit zie je terug in futuristische en minimalistische designs. Zwart en wit vormen de basiskleuren, maar ook zachte pasteltinten voelen zich thuis in dit interieur.

Botanical

Botanical is een tropische woontrend. De trend neemt je mee naar verschillende landen en culturen waar tropische bloemen, planten en dieren een grote rol spelen. Botanical kenmerkt zich door felle kleuren en prints, natuurlijke materialen en veel bloemen en planten. Houd je niet van felgekleurde prints? Dan kun je Botanical ook toepassen in een rustig, landelijk interieur door het toevoegen van mooie planten en bloemen. Nieuwsgierig geworden naar deze trend? Kijk dan hier voor meer botanische inspiratie.

botanische woonkamer

Art Lover

Wonen wordt steeds kunstzinniger. We willen niet alleen de laatste trends volgen, maar creëren ook graag onze eigen stijl. Binnen deze trend zijn er twee stromingen: minimal art en popart. Minimal art geeft je het gevoel dat je binnenloopt in een galerie; grote, lichte ruimtes met artistieke elementen. Popart is een expressieve stroming die zich kenmerkt door uitgesproken prints en felle kleuren. De kleuren die goed passen bij deze stijl zijn rood, wit, blauw, geel en roze.

popart

Down to Earth

Bij de trend Down to Earth gaan we terug naar de basics. Een rustig interieur met een aardse uitstraling, waar natuurlijke en milieubewuste materialen kenmerkend zijn. Denk aan veel hout, steen, klei, stro, maar ook staal. Ontwerpers van deze trends halen hun inspiratie direct uit de natuur.

kleikleuren

It’s a man’s world

Stoer en mannelijk zijn kernwoorden binnen deze woontrend. Een industriële stijl met veel gebruik van ruige materialen, zoals steen, beton en staal. Sommige meubels lijken direct weggelopen te zijn uit een fabriek. Toch is de industriële stijl niet alleen ‘a man’s world’. Kies je liever voor industrieel met een zachte, huiselijke twist? Voeg dan organische vormen en textiel toe.

woontrends industrieel

Bronnen: 1. vtwonen juni 2009 | Fotograaf Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn – 2. vtwonen april 2015 | Fotograaf Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman – 3. vtwonen tvspecial 2015| Fotograaf: Barbara Kieboom | Styling Marianne Luning – 4.  vtwonen november 2015 | Fotograaf Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning – 5. vtwonen februari 2013 | Fotograaf James Stokes | Styling Marianne Luning

nog meer: styling