WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Autumn Blues: klassiek indigo blauw

De klassieker onder de blauwen is indigo. Als pigment al eeuwen geliefd bij textielververs en kunstschilders, als kleur eeuwige roem vergaard in de fifties, met de stoere werkmansjeans. Een intense blauwtint die het goed doet bij kleurgenoten en industriële materialen.

Indigo blauw interieur

Stoere denim

Sterk en stevig oogt deze zithoek met zijn kleurwaaier van denimtinten die prachtig samengaan met de stoere materialen als ijzer, ruig leer en grof linnen. De steenrode muur brengt warmte in het plaatje, net als de oh zo aaibare plaids, kussens en een lekker schapenvachtje.

blauwe houten letters
Tafel, letters, lijsten, pot, schenkkannetje, blikken potje, notitieboeken in leer (Raw Materials). Krukje Uil van keramiek (Pols Potten).

Indigo & Zo

Zo veel blauwen bij elkaar en toch blijft het beeld mooi rustig. Kom daar maar ’ns om met een andere kleur! Maar blauw is sterk, die kan wel wat hebben.

blauwe keuken styling
Werkbank, schilderijen van Birgitta de Vos, indigo pigment op linnen canvas, kast, potten op kast, krukjes, lamp van Ay Illuminate, aluminium potje, blikken dienblad, pollepels per set van twee (Raw Materials). Industriële kookpitten prijs op aanvraag (Pitt cooking). Mokken met blokmotief per vier (Pols Potten). Pannen van gietijzer, schenkkan met zigzagmotief, vaas, theedoeken van Hollandsche Waaren per stuk, linnen doek, overige servies (Nijhof).

Rauw randje

Een keuken met een verhaal, dankzij de oude vaalblauwe werkbank die werd uitgerust met twee industriële kookpitten en zo is gebombardeerd tot een robuust kookeiland met flink veel werk- én opbergruimte; ideaal voor al je blauwe servies! De canvas doeken zijn geschilderd met indigo pigment.

dressoir styling blauw
Dressoir, lamp, lijst met afbeelding vrouw, flesje (Raw Materials). XL bord met dessin van Pomax, bord, vaas, schenkkan (Nijhof).

Samen sterk

Maak een rondje door je huis, verzamel je leukste keramiek en componeer met enkele andere accessoires tot een blikvangend stilleven. Afwisselen met mat en glans brengt leven in de brouwerij, glas zorgt voor een mooie luchtigheid en met een XL object erbij ben je altijd succesvol in het opwekken van verwondering.

werkplek blauw poster
Bureau (Combitex). Karpet (Aai made with love). Met leer beklede stoel, industriële muurlamp, klemlamp, leren opschrijfboekjes, klossen, dubbel potje, scharen (Raw Materials). Mok (Nijhof). Vaas, indigo doeken (Pols Potten). Linnen tie dye doek (Romo). Opgeblazen foto privébezit; soortgelijke kun je laten printen via Repros.

Working class heros

Een opgeblazen oude arbeidersfoto (let op de werkjeans!) zorgt voor een stevig statement op de werkplek anno nu. Extra effectief door de blauwe zweem waarmee de foto is afgedrukt. Het bureau is gemaakt van een stalen tafel waaronder blauwe houten laatjes zijn gemonteerd, in verschillende afmetingen voor een minder streng effect.

wandplankjes blauw vogels
Bordenrek van staal (Combitex). Vergrijsd blauw bord, kommetjes met dessin (Nijhof). Tegel van StoryTiles, bord met kubusprint set van vier (Pols Potten). Fles, presse papier vanaf, lijst met afbeelding hoed (Raw Materials).

Steengoed

Een bordenrek leent zich perfect als expo-plek van een mooie verzameling keramiek in de keuken. Dit exemplaar rekent af met zijn houten voorgangers: het is gemaakt van staal en daarmee een superstoere drager voor het steengoed met verfijnde prints.

slaapkamer blauw
Bedhoofd (Combitex). Kussens vintage noon blue (Aai made with love). Dekbedovertrekset linnen (Sissy-Boy Homeland). Krukje, gebreide plaid van by Mölle, borden van melanine (Nijhof). Ansichtkaarten (Art Unlimited). Hanglamp, muurlamp, opschrijfboekje (Raw Materials).

Lekker rustgevend

Blauw te koel voor de slaapkamer? Niet als je kiest voor warme grijsblauwen en deze aanvult met tactiele materialen als gebreide plaids, puur natuur hout en subtiele dessins. Indigo kleuraccenten maken het dan net weer even spannend, hier te zien in de al eeuwenoude toepassing van indigo: geweven textiel.

nog meer: styling