WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 5 slimste trucs voor een opgeruimde hal

Sportspullen, schoenen, jassen, sleutels en post … de hal kan ongemerkt een verzamelplek van losse rommeltjes worden, terwijl het ook de eerste indruk van een huis is. Met deze 5 snelle opruimtips creëer je eenvoudig een opgeruimde hal. 
hal trap opbergen

1. Een opgeruimde hal? Wees kritisch

Overbodige spullen zijn niet de beste vriend van een opgeruimde hal. Ga na wat jij en je gezin het meest gebruiken en wees hierbij kritisch. Winterjassen heb je in de zomer niet nodig (die kunnen naar zolder of de opslag) en ook de sjaals en handschoenen mogen dit seizoen in leuke manden of dozen. Bepaal welke schoenen en jassen er het meest gebruikt worden om te voorkomen dat de hal een verkapte inloopkast wordt. Trouwens, een échte walk in closet fix je zo. 

2. Creëer opbergoplossingen

Een loze open ruimte onder de trap? Doop ‘m om tot kast. Met planken en een schuifdeur kom je al een heel eind. Een kleine nis tover je met legplanken en kastdeuren vrij gemakkelijk om tot kast op maat. Kinderen in huis? Geef ze allemaal een eigen bak of mand waar losse spulletjes in passen en monteer haken, een steigerbuis of kapstokje op kinderhoogte. Gebruik een sidetable als haltafeltje en doop ‘m om tot de vaste plek voor uitgaande post, sleutels of telefoons.

hal kapstok opbergen

3. Maak de hal opgeruimd door in de hoogte te gaan

In een kleine gang is het slim de hoogte te benutten. De vloer blijft vrij én de ruimte wordt ruimer en overzichtelijker, waardoor je een opgeruimde hal overhoudt. Gebruik smalle planken (hier kun je eventueel dozen en manden op kwijt) en kies niet voor kleerhangers aan een roede, maar voor ruimtebesparende haakjes. Zelf een ophangsysteem maken van steigerbuis kan natuurlijk ook, zo kun je de diepte en hoogte helemaal zelf bepalen. Hang de jassen er met S-haken aan en monteer een plank op kniehoogte voor een rijtje schoenen.

4. Ook de hal kun je stylen

Een gang hoeft niet alleen nuttig te zijn, met kleine accessoires breng je er heel gemakkelijk sfeer in aan. Zoals een vloerkleed, net als in de zithoek kun je er losse elementen mee verbinden: een smalle loper in het verlengde kan een looprichting van de voordeur naar de woonkamer suggereren. Een passpiegel is niet alleen handig om jezelf in te bekijken, het maakt de doorgaans kleine ruimte groter én weerkaatst daglicht, win-win! En de finishing touch: bezuinig niet op accessoires, zet een verzameling vazen op een houten bankje of zorg altijd voor verse bloemen en laat je iedere keer als je binnenkomt opnieuw verrassen. Een geruimde hal en nog gezellig ingericht ook. 

5. Kleur

Hoe kleiner en eenvoudiger de entree, hoe meer het opknapt van een onverwacht of uitgesproken element. Zet de toon door een muur te schilderen in een sprekende kleur of kies voor een behang. Donkere kleuren hoeven niet vermeden te worden, maar kunnen wel optisch kleiner maken. Toch de witte waas doorbreken? Een lambrisering van verf is een mooi compromis, laat de bovenkant van de wand en het plafond licht. Een kleur vanuit de woonkamer doortrekken kan ook, het verbindt beide ruimtes met elkaar. Gebruik je speciale schrobverf dan zijn zelfs hondenpoten of moddersporen zo weggepoetst.

Shoppen in de stijl van

hal shopping

Kapstok van Spinder Design, spiegel van Nordal, kapstokhaak van Qualy, kapstok van Spinder Design, draadmand van Rice, kapstok van Leimotiv, sidetable van vtwonen, schoenenrek van Umbra, mand van IB Laursen.

nog meer: styling