WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles over stylist Eva van de Ven

Is jouw zondagavond ook niet compleet zonder een mooie metamorfose in Weer verliefd op je huis? Dan is de altijd opgewekte stylist Eva van de Ven vast geen onbekende. Maar Eva doet meer: ze vertelt je in het nieuwste vtwonen college alles over het indelen van de keuken en in de videoserie De stijl van Eva reed ze kriskras door Nederland voor een verrassende mini make-over. Lees meer over Eva, haar passies en favoriete adressen.

vtwonen stylist eva van de ven

Wie is Eva van de Ven?

Eva is de dochter van twee creatieven en zag op jonge leeftijd al heel wat van de wereld. “Op jonge leeftijd heb ik veel gereisd en ben daardoor heel werelds en medelevend opgevoed. Doordat ik op veel verschillende plekken woonde, leerde ik met weinig toch sfeer te maken. Mijn eerste make-over was de slaapkamer van mijn broertje: ik kreeg de vrije hand en leverde aan het einde van de dag een kamer op waar de verf nog moest opdrogen. Ook bij vrienden mocht ik altijd mijn stylingskills uitproberen.” Haar grote nieuwsgierigheid naar de wereld en de mens levert haar altijd weer bergen inspiratie op.

Hoe woont Eva zelf?

Samen met dochter Philipa woont Eva van de Ven in een oud dijkhuisje in Amsterdam-West. “We wonen er pas 1,5 jaar dus er is nog steeds genoeg te doen. De vraag is of ik ooit klaar ben met liefde in mijn huisje te stoppen, maar dat hoort ook bij het vak! Het is een idyllisch stukje Amsterdam met veel buiten waardoor het soms lijkt alsof we buiten de stad wonen.” Haar huis is geen showroom, maar een plek waar iedereen zich meteen thuisvoelt. “Zo ben ik ook opgevoed en dat maakt me erg blij. “

Aan welk interieur item in huis ben je het meest gehecht en waarom?

“Haha ik denk mijn stenen. Ik vind de energie in huis erg belangrijk, de flow die een huis heeft door de geschiedenis of de bewoners zelf is vaak meteen voelbaar. Dat het veilig en positief voelt en echt onze energie heeft vind ik dan ook erg belangrijk. Daarnaast zijn er een aantal items met een verhaal, zoals een poef van Pols Potten die ik heb overgekocht van de set van GTST toen ik daar werkzaam was als setdresser en een berber voor de kamer van mijn dochtertje die ik gekocht heb in Marrakech toen ik zwanger was van haar.

vtwonen college project keuken

Stylingtip van Eva? Niet teveel in hokjes denken, maar vooral van je interieur jouw plek maken.

Hoe herken je een echt ‘Eva-interieur’?

“Persoonlijk, warm en cozy. Ik vind het erg belangrijk dat de bewoners zich erin herkennen. Van vintage items of zelf bedachte items gaat mijn hart altijd iets harder van kloppen, ik probeer altijd wel een geleefd item erin te verwerken. Het mag wat mij betreft lekker eigen zijn!”

Wat vind je zo leuk aan ‘Weer verliefd op je huis’?

“Het blijft zo fantastisch om een make-over in korte tijd te realiseren. En dan de bewoners, hun reactie, dat je mensen zo blij mag maken. Ik zit altijd weer met spanning te wachten hoe ze gaan reageren. Vaak zien ze nog veel kleine details in de dagen erna en zijn ze verwonderd hoeveel van hun verwerkt is in de kleinste dingen. Bij iedere make-over in Weer verliefd op je huis voel ik weer dankbaarheid dat ik alles mag bedenken en we het met zo’n onwijs super team uitvoeren om echt het mooiste resultaat te behalen.”

Heb je tips voor het zelf veranderen van je interieur?

Gewoon lekker doen! En vooral plezier erin hebben, ook al wordt iets soms net iets anders dan je had verwacht. Niet teveel in hokjes denken, maar vooral van je interieur jouw plek maken. Zodat het echt een plek is waar je jezelf kunt opladen.

Wat zijn je favoriete shopadressen?

Voor vintage items Best wel Hip, Laif & Nuver in Groningen en in Amsterdam Mobilia en De Weldaad.

nog meer: styling