WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 stylingtips voor een duurzaam interieur

Steeds vaker kiezen we voor duurzame opties, ook in ons interieur. Wil jij graag verantwoord wonen maar weet je niet goed hoe? Ontdek onze 5 stylingtips voor een duurzaam interieur.

Eco materialen

Bamboe en rotan groeien snel en tasten het milieu nauwelijks aan. Er wordt van alles van gemaakt: van stoelen en bijzettafels tot lampenkappen. Bovendien geven deze materialen je huis een mooie, natuurlijke look. Naast bamboe en rotan is hout een duurzaam verantwoord materiaal. De meest duurzame houtsoort is hardhout met een milieukeurmerk, daarna komt naaldhout. Daarnaast lijkt staal misschien niet duurzaam, maar toch is het 100% recyclebaar. Bovendien geeft een stalen stoel je interieur een stoere look én het materiaal slijt niet.

Verantwoord verven

De meeste verfsoorten zijn chemisch bewerkt, waardoor ze giftig en nauwelijks afbreekbaar zijn. Kies liever voor duurzame verf van natuurlijke grondstoffen. Deze verfsoort gaat langer mee dan normale verf. Wil je de muur niet verven maar graag behangen? Kies dan voor verantwoord FSC-gecertificeerd behang of rauhfaserbehang (behang op basis van houtvezel). Het resultaat is vaak net zo mooi en de keuze is ruim. Lees hier nog meer ideeën voor een duurzaam interieur.

Biologisch katoen

Voor het telen van katoen worden veel giftige stoffen gebruikt. Biologisch katoen daarentegen, wordt geteeld zónder landbouwgif en pesticiden, en onder andere gebruikt voor dekbedovertrekken. En onder een biologisch dekbedovertrek slaap je toch veel lekkerder? Voor de teelt van biologisch katoen wordt minder water gebruikt dan bij reguliere katoen.

Materialen in de keuken

Corian en composiet zijn duurzame materialen die je voornamelijk in de keuken terugziet. Van deze materialen worden werkbladen en spoelbakken gemaakt, omdat ze onder meer waterdicht en antibacterieel zijn. Corian is gemaakt van acrylharsen en natuurlijke mineralen en composiet van houtvezels en gerecycled kunststof. Beiden zorgen ze voor een luxe uitstraling in je keuken. Mooi én duurzaam, de perfecte combinatie dus.

Recyclen maar

Ook kunst kan duurzaam zijn. Kunst gemaakt van afval of papier bijvoorbeeld. Dat levert niet alleen prachtige kunstwerken op, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Net zo leuk om zelf aan de slag gaan! Maak bijvoorbeeld dit multiplex wandbureau voor de ideale thuiswerkplek.

Shop in de stijl van…

nog meer: styling