WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: een monumentaal stadspand stylen

Susanne en Anne-Roel wonen in een monumentaal stadspand uit 1669. Bijzonder? Zeker! De manier waarop oud en nieuw gecombineerd wordt, versterkt het historische gevoel. En tegelijkertijd voelt het helemaal van nu. Dit is hoe je dat doet.

vtwonen 06-2021 | gele deur met verschillende lijsten op de muur
Behang Fenton in goud van 1838 Wallcoverings. Verfkleur houtwerk Bisquit van Painting The Past. Vintage tafel en stoelen Living Once, zelf gestoffeerd. Vloerkleed The Souks. Verzameling lijsten erfstukken, cadeau gekregen en kringloopwinkel. Print Meisje in het blauw met roze helm Arti-shock, print roodborstje Maartje van den Noort, overige herkomst onbekend.
vtwonen 06-2021 | twee spiegels in de slaapkamer met een wastafel en behang
Terrazzovloertegels, keramische wandtegels met marmerprint, kraan van geborsteld koper en witte kruk herkomst onbekend. Behang Marble Gold 188 van Ferm Living. Verfkleur houtwerk Bisquit van Painting The Past. Wastafels Villeroy & Boch. Plexiglas wandplankjes Ikea. Ovalen spiegels &Klevering. Mok met gouden oor cadeau gekregen.

1. Ga voor matte verf

Bij eeuwenoud hout zijn butsen en krassen onvermijdelijk. Kies in zo’n geval voor matte verf in plaats van hoogglans: dat verdoezelt oneffenheden en benadrukt het oude karakter.

2. Speel met spiegels

Met meerdere kleine spiegels kun je een beperkt wandoppervlak van een oud stadspand goed benutten. Speel je met de hoogtes op basis van de lengte van de gebruikers? Dan oogt het ook nog eens ruimtelijker.

LEES OOK
4x woonidee: haal de luxe van een hotel in een kleine woning

vtwonen 06-2021 | bank met lij
Behang links Fenton in goud en rechts Quartz van 1838 Wallcoverings. Verfkleur plafond Peacock en overig houtwerk Bisquit van Painting The Past. Tweedehands bank gekocht via Instagram. Vloerkleed The Souks. Geometrische spiegels Living Once en &Klevering. Lijsten her en der verzameld. Pot op stapel tijdschriften Loods 5. Bollampen van rijstpapier Ikea, zelf aan elkaar geregen. Ingelijste fotoportretten van de kinderen en schilderijen van Grace Spiegel.
vtwonen 06-2021 | kijkje in de slaapkamer met de badkamer links
Terrazzo vloertegels, keramische wandtegels met marmerprint, kraan van geborsteld koper, roze badtegels en witte kruk herkomst onbekend. Behang Marble Gold 188 van Ferm Living. Wastafels Villeroy & Boch. Ovalen spiegel &Klevering. Ronde spiegel antiek. Kleed The Souks. In de slaapkamer: behang Antique Mirror in goud van Cole & Son. Bed Made. Beddengoed Ikea. Sprei zelf gehaakt.

3. Gekleurd plafond

Susanne en Anne-Roel hebben gekozen voor een gekleurd plafond in combinatie met behang op de muren. Kleur op het plafond geeft geborgenheid en rust in zo’n monumentaal stadspand.

4. Behang de badkamer

Behang in de badkamer? Suzanne en Anne-Roel deden het! Op plekken waar niet al te veel gespetterd wordt, kan zelfs gewoon vliesbehang prima. Je hebt dan dus wél die marmerprint, maar niet die dure tegels.

LEES OOK
4x creatief met behang

nog meer: styling