WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: decoraties met een touch of gold

Houd je van een subtiele kerstsfeer zonder al te veel poespas? Vaak laten de kleinste versieringen en glitters het huis al sprankelen. Hoe? We kijken af bij Karen en Luc, die hun natuurlijke kerstversieringen een touch of gold gaven.

Woonkamer | Haarlem | vtwonen 12-2020
Muurverf Schelpenzand van Histor, verf op de schouw Strong White van Farrow & Ball, eikenvloer met Hongaarse punt Wijers Vloeren, stoel Dennis Living Haarlem, vacht herkomst onbekend, kussen Sissy-Boy, pot en plant Dennis Flowers Haarlem, vloerkleed Beni Ouarain van Rozenkelim, spiegel Metal van HKliving, tafellamp Bright Living, kandelaars gekregen.
Tafelsetting met een touch of gold | Haarlem | vtwonen 12-2020

1. Feestelijke slinger

Kerstdecoratie wordt nóg magischer wanneer je het zelf maakt. Knip sterren uit goudkleurig glitterpapier, prik kleine gaatjes in de punten en rijg er een doorzichtige draad doorheen. Hallo feestelijke slinger! Hang ‘m aan de muur of bij de spiegel voor dubbel zo veel sterren.

2. Kerstdiner

Verzamel tijdens een wandeling een paar bladeren in verschillende groottes voor het kerstdiner en spuit ze goud. Leg ze samen met wat dennentakken, gouden kerstballen en lange strengen klimop losjes op tafel voor een natuurlijke look met een touch of gold.

Feestelijke trap | Haarlem | vtwonen 12-2020
Tafelsetting met een touch of gold |  Haarlem | vtwonen 12-2020

3. Boom vol lampjes

Lampjes, lampjes en nog meer lampjes: een schitterende, groene kerstboom heeft niet veel meer nodig. Hang er een paar ballen met een touch of gold in – of een zelfgemaakte sterrenslinger – en je boom is klaar om te pronken.

4. Feestelijke trap

De trap mag ook gezien worden. Wanneer je tussen het koken en omkleden naar boven moet of wanneer de gasten binnenkomen is het leuk als ook de trap feestelijk aangekleed is. Wat je hiervoor nodig hebt? Een paar lege potten met (nep)waxinelichtjes erin.

Meer decoratie-ideeën? Deze kerstdecoraties zijn makkelijk om zelf te maken.

nog meer: styling