WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Praktisch én huiselijk: 4x slim ruimte indelen

Nergens plek om te werken, een saaie muur waar je niks mee kunt of een onhandig hoekje? Dat dénk je maar, want kijk eens hoe snel je een op het oog moeilijke ruimte met een paar frisse tips en tricks kunt indelen tot een praktisch én huiselijk geheel. Met in de hoofdrol: vriendelijk blauw en bruin.

Ruimte indelen: Vakkenkast van smalle latjes in blauw en bruine kleuren.

Ruimte indelen middels gezichtsbedrog

Dag saaie muur, hallo vakkenkast. Nou ja, kást… Deze vakken in verschillende groottes zijn gemaakt van smalle latjes geschilderd in een andere kleur dan de muur, waardoor je de illusie krijgt van een kast. Vul in met mooie illustraties en accessoires én een paar ondiepe staande kastjes voor de praktische kant tijdens het indelen van de ruimte.

Met een room divider kan je een lange ruimte indelen.
Parket visgraat Eiken white wash geolied (vtwonen.nl/vtwonen-collectie). Op de wand krijtverf Classico Steel Blue, muurverf achterwand Marrakech Walls (Pure & Original). Eettafel Olger van walnotenhout, stoelen (De Machinekamer). Lampen boven tafel (IKEA). Op tafel: theepot, vierkante schaal (Loods 5). Glazen (De Weldaad). Kunstwerk tegen de wand, tekening aan de wand, rieten stoel (HKliving). Bankje, grote kruik (De Weldaad). Kleine kruik (Loods 5). Tafeltje met marmeren blad (Bodilson). Jieldé lamp (Brût Amsterdam). Leren 2,5 zits bank Flex met 1 arm (Coming Lifestyle). Oude ramen privébezit, soortgelijke bij Jan van IJken Oude Bouwmaterialen.

Ruimte indelen: verrassingseffect

Een ruimte indelen is soms makkelijker door gebruik te maken van een afscheiding. Een dichte muur of kastenwand kan dan weer wat te veel van het goede zijn. Met een room divider gemaakt van oude ramen behoud je openheid, maar breek je toch de ruimte. En wat een sfeermaker haal je ermee in huis!

Ruimte indelen: Werkplek in huis met een bureau van houten plank en een schraag.

Droomplek

Niet zo voor de hand liggend, zo’n werktafel voor het plafondhoge raam, maar wat een droomplek! Als je daar niet vrolijk en geïnspireerd van raakt? Deze tafel is niet meer dan een plank, aan de ene kant aan de muur bevestigd en aan de andere kant steunend op een schraag. Zo kan het licht nog volop naar binnen stromen, maar heb je toch een riant thuiskantoor. Een ruimte indelen was nog nooit zo makkelijk.

Boekenkast als hoofdbedeinde van obs om te helpen bij het indelen van de ruimte

Slaapkamergeluk

Niet alleen fijn om je mooiste vondsten op te etaleren, maar ook nog eens handig als opbergruimte, dit bedhoofdeinde annex boekenkast. Hij is gemaakt van osb, een betaalbaar materiaal met een opvallende structuur. Door hem te schilderen wordt ie net wat gelikter, zonder dat de mooie structuur van de houtsnippers verloren gaat.

nog meer: styling