Zo creëer je een volwaardige slaapkamer op de vide

Bureau, inbouwkast op maat gemaakt Signaal Interieur & Wonen. Eames-stoelen Vitra. Glazen vaas Bloomon. Beddengoed en takken H&M Home. Vloerkleed vtwonen. Gordijnen Evert Groot. Zwarte blinds Veneta. Plafondlampen Teti van Artemide. Beeld vtwonen 04-2021 | styling Cathelijne Sterenberg | fotografie Sonja Velda | tekst Adeline Mans
Beeld vtwonen 04-2021 | styling Cathelijne Sterenberg | fotografie Sonja Velda | tekst Adeline Mans

Ben jij de lucky eigenaar van een loftwoning met vide? Dan weet je als geen ander dat een vide zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel. Prachtig, maar met zo’n open zicht kan het creëren van een knusse slaapkamer soms lastig zijn. Met deze tips maak je toch een fijne volwaardige slaapkamer.

Lees verder onder de advertentie

Privacy

Een vide is vanuit het woongedeelte te zien en dat is er nou juist zo leuk aan. Maar wanneer je er een slaapkamer van wil maken, doe je dat waarschijnlijk juist om deze plekken van elkaar te scheiden. Plaats een mooi kamerscherm of maak zelf een roomdivider van de vloer tot de nok met luchtige materialen. Met gespannen touwen of houten planken blijft het open loft-gevoel behouden.

Sfeer creëeren

Een vide zweeft als het ware in een open ruimte. Dat kan soms kil aanvoelen en zorgen voor galm in de woning. Dit is op te lossen door de akoestiek in de vide te verbeteren. Leg een groot vloerkleed op de grond, zorg voor veel kussens op het bed, zet een grote plant neer en hang eventueel een wandkleed aan de muur. Zo wordt ‘t meteen knus.

LEES OOK
Rise and shine: heerlijk opstaan met een vloerkleed bij je bed.

Lees verder onder de advertentie

Opbergruimte

Rondslingerende kleding of een joekel van een kledingkast zijn op een vide niet op hun plek. Het is toch een soort pronkstuk in huis waar graag naar gekeken wordt. Ga voor kasten die bijna ongezien in de slaapkamer staan, zoals inbouwkasten of kasten die de gehele breedte vullen. Probeer hier alles – van beddengoed tot sokken – in op te ruimen.

Slim licht

Het plafond is vaak laag, dus ga voor verlichting die niet al te veel ruimte in beslag neemt. Door een omvangrijke lamp op te hangen komt het plafond dichter bij de vloer en voelt de slaapkamer krapper aan. Kies liever voor dimbare spotjes in het plafond of wandlampen aan weerszijden van het bed om toch voldoende licht te creëren.

Shop lampen…

Lees verder onder de advertentie