Zo creëer je een stijlvolle en luxe sfeer in een studentenkamer

beeld vtwonen Beeld vtwonen 08-2020 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 08-2020 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

Een studentenkamer is vaak klein, maar dat hoeft je niet te beperken in de inrichting. Je besteedt er veel tijd en daarom is het belangrijk dat je je er helemaal op je plek voelt. Toch hebben mensen vaak het oordeel dat een studentenkamer er rommelig en goedkoop uitzien. Nergens voor nodig, zo creëer jij een stijlvolle en luxe sfeer (on a budget) in jouw studentenkamer.

Lees verder onder de advertentie

Kleurtje op de muur

Een fijne kleur op de muur doet wonderen voor de sfeer. Laat je niet afschrikken door de eis om witte muren te hebben bij de oplevering, want tegen die tijd verf je er gewoon weer een laagje wit overheen! Kies voor jouw favoriete kleur, je besteedt immers heel wat uren in je kamer en zo maak je het meteen wat persoonlijker. Wil je je kamer groter laten lijken? Kies dan beter voor een lichte variant. Lichte kleuren reflecteren het licht waardoor je studentenkamer ruimtelijker oogt.


BINNENKORT OP KAMERS?
Download de uitzet checklist voor studenten

Slaapplek

Het is een investering, maar door de beperkte ruimte is het verstandig om voor een multifunctioneel bed te kiezen. Denk aan een hoogslaper, waar een bankje of bureau onder past, of een laag bed met lades. Op deze manier bespaar je ruimte voor andere meubels en voorkom je rondslingerende rommel. Een opgeruimde kamer staat al een stuk luxer!

Lees verder onder de advertentie

Door de kleur van je dekbedovertrek in dezelfde tint te maken als van je muur, zorg je voor een geheel. Kleed je bed verder aan met zachte sierkussens en een fijn plaid. Dit zorgt voor een gezellige studentenkamer. En, niet onbelangrijk: zo creëer je de ideale plek voor een avondje Netflix.

TIP: een hoofdbord maak je makkelijk zelf en staat erg luxe.

Lees verder onder de advertentie

Accessoires

Accessoires zijn de perfecte uitkomst om met een klein budget een luxe sfeer te realiseren. Bepaalde kleurencombinaties, zoals goud met zwart of wit met beige, zorgen voor een stijlvolle look. Ga bijvoorbeeld voor deze gouden kandelaar en combineer hem met deze mat zwarte lamp. Je zult zien dat dit veel goeds doet voor de sfeer in jouw studentenkamer.

Houd je meer van neutrale tinten? Dan staan natuurlijke accessoires zoals deze rotan spiegel in combinatie met deze bruine transparante vaas mooi in jouw kamer. Koop op de markt een kleine bos bloemen, zo breng je meer kleur aan in je studentenkamer.

TIP: kies voor materialen met een luxe uitstraling, zoals een linnen en satijnen look.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
10x budgetproof accessoires voor in een studentenkamer

Budget tip

Om kosten te besparen maar er wel gezellig en stijlvol bij te zitten, kun je een rondje maken door de kringloop. Servies, plantenpotten, vazen, spiegels, dressoirs en kunst kun je soms zelfs beter tweedehands dan nieuw kopen. Simpelweg omdat de kwaliteit vaak beter is en het kostenbesparend is. Ook kun je meubels vaak goedkoop opknappen, zo zien ze er weer uit als nieuw. Helpende hand nodig? Dit zijn de leukste kringloopwinkels van Nederland.

Voor een studentenkamer met stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 08-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek