WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze items mogen niet ontbreken op je nachtkastje

Het nachtkastje is het laatste wat je ziet voordat je het nachtlampje uit knipt om naar dromenland te vertrekken. Dan is het wel zo leuk als dat nachtkastje er een beetje knap bij staat. Maar welke items mogen niet ontbreken? Wij zetten ze voor je op een rij.

Persoonlijkheid

Het nachtkastje verklapt veel over iemands persoonlijkheid. Wat voor boeken liggen er? Ligt het bezaaid met sieraden, elastiekjes, zakdoeken en lege pakken hoestsnoepjes of is het juist helemaal Marie Kondo-verantwoord en staat er hoogstens een stijlvol nachtlampje?

Een goede nachtrust is belangrijk en het nachtkastje kan daarbij helpen. Bepaal daarom welke items een plek naast het bed verdienen. Een leeslampje is toch wel de basis. Kijk vanuit daar verder: vind je het fijn om een karaf water naast het bed te hebben? Een mooi doosje waarin je sieraden en andere losse rommeltjes zonder duidelijke bestemming in kwijt kan? Is er ruimte over voor een vaas? Je kan er alles op kwijt, maar dat is vaak ook het probleem. Voor je het weet is het nachtkastje een verzamelplek geworden en sta je op en ga je naar bed met chaos. En dat terwijl een mooi aangekleed nachtkastje zo chic en hotelwaardig staat. Dat verdient dus best wat meer aandacht.

We hebben alvast een begin gemaakt met items die niet alleen praktisch zijn, maar je nachtkastje ook omtoveren tot het pronkstuk van de slaapkamer.

1. Het leeslampje

De slaapkamer was tot voor kort qua interieur nog een beetje een onderschoven kindje. Zonde, want je brengt er heel wat uren door. Het leeslampje is het laatste wat je ziet voordat je de ogen sluit. Dan is het wel zo leuk als dat een mooi exemplaar is, toch? Deze lampjes zijn niet alleen praktisch, maar geven het nachtkastje ook een instant upgrade.

2. Een karaf

We worden allemaal wel eens wakker met een gortdroge mond. Dan heb je natuurlijk helemaal geen zin om je warme bed te verlaten om een glas water te pakken in de keuken. Oplossing: een karaf met een glas naast het bed. Niet alleen handig: het ziet er ook nog eens chic uit.

3. Een fotolijst

Bovenop het stapeltje boeken dat je leest voor het slapen gaan (of in ieder geval ambieert te lezen), is vast nog ruimte voor een fotolijst. Daar kan je een mooie print of dierbare foto in kwijt. Zo maak je het nachtkastje nóg persoonlijker dan het al was.

Bron: 1. vtwonen 06-2017 | Fotografie Louis Lemaire | Styling Myla Griese | 2. It’s about Romi | 3. Serax | 4. Zusss.

nog meer: Slaapkamer