WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een spiegel in de slaapkamer als praktische en prachtige blikvanger

In bijna iedere slaapkamer is wel een spiegel te vinden. Het is een mooi accessoire waarmee je snel sfeer in de ruimte brengt. Maar een spiegel is ook praktisch. Gebruik hem om je outfit in te checken voordat je de deur uitgaat of om de slaapkamer groter te laten lijken. Ga je voor een grote spiegel in de slaapkamer, een spiegel met verlichting of misschien wel een hele spiegelwand? Ontdek welke spiegel het beste in de slaapkamer past.

spiegel slaapkamer
Achter het behang in de slaapkamers op de verdieping zaten blinde deuren verstopt. Nieuw opgeschuurd werden het de deuren van opbergkasten. Vintage spiegel, vloerkleed en fauteuil. Vloerlamp Brecht Murré Atelier.

Tiptop de deur uit dankzij een grote slaapkamerspiegel

Heb je een kledingkast in de slaapkamer? Dan is een grote spiegel een must! Hier kun je in alle rust je gekozen outfit voor de dag bekijken. Koop een kledingkast met een spiegel in de deur, hang een grote spiegel op aan de slaapkamermuur of koop een staande passpiegel. Ga voor het formaat van een passpiegel uit van minimaal veertig centimeter breed en tien centimeter hoger dan de lengte van de langste bewoner in huis. Zo kan iedereen zichzelf van top tot teen bekijken. Zet je een staande passpiegel tegen de muur? Let er dan op dat hij zo recht mogelijk staat. Als de slaapkamer spiegel te schuin staat kan er te veel druk op het spiegelglas komen, waardoor de spiegel kan vervormen. Daarnaast oogt het onrustiger als je schuin de spiegel in moet kijken. Een staande spiegel kan erg zwaar zijn. Voorkom omvalgevaar en veranker de spiegel stevig aan de muur.

Een licht en ruimtelijk effect met een spiegel in de slaapkamer

Een grote spiegel in de slaapkamer is niet alleen handig, hij laat de slaapkamer ook groter lijken. Omdat een groot deel van de kamer in de spiegel reflecteert lijkt een kleine ruimte namelijk groter. Een hoge, verticale spiegel laat de ruimte hoger lijken en een horizontale spiegel maakt een smalle ruimte breder. Is de slaapkamer vrij donker? Een spiegel helpt je om meer licht in de ruimte te brengen. Dit komt omdat het spiegelglas (dag)licht weerkaatst. Hoe groter de spiegel, hoe meer licht in de slaapkamer dus. Voordat je een spiegel voor de slaapkamer uitzoekt is het belangrijk dat de rest van de ruimte mooi inricht. Dankzij deze stylingtips richt je een stijlvolle slaapkamer in waar je heerlijk wegdroomt. 

Een grote spiegel in de slaapkamer is niet alleen handig, hij laat de slaapkamer ook

groter lijken.

groot vloerkleed slaapkamer
Vloerkleed Roden van Woood, van wol en polyester, 240×170 cm € 189,-, kledingrek Compactor € 29,99, spiegel Hub van Umbra € 175,10 (vtwonen.nl). Poef van Marokkaanse berber, 60x60x25 cm incl. vulling € 119,- (rozenkelim.nl). Poef Retro hocker in kleur Magnolia € 695,- (hkliving.nl). Teddystof sloffen € 29,99 (zara.com). Hoed van Old Habits Die Hard € 199,95, bodylotion van Sprekenhus € 30,-, bordeauxrode kanten body Marilyn € 79,-, beha Love Stories € 45,-, overige kleding vanaf € 59,95 (studione9en.nl). Cowboylaarzen Jola van Closed € 350,-(orangebag.nl). Artwork Je t’aime Magique in zwarte lijst, A3 € 75,-(hotelmagique.com). Overig privébezit.

De voordelen van een spiegel met verlichting in de slaapkamer

Een spiegel met verlichting is stijlvol en praktisch. Niet alleen is het een mooie blikvanger in de slaapkamer: hoe meer licht je hebt, hoe beter. Handig vooral in de donkere herfst- en wintermaanden. Kies je voor een spiegel met dimbare verlichting? Dan heb je ook nog eens gezellige sfeerverlichting in de slaapkamer. Spiegels met verlichting komen in verschillende soorten en maten. Wil je graag een chique ronde spiegel in de slaapkamer? Koop dan een spiegel met auraverlichting. Dit is verlichting achter de spiegel die volledig rondom de spiegel loopt. Een strakker exemplaar is een vierkante spiegel met een volledig verlichte rand of slechts een verlichte boven- of onderrand. Mag het dramatischer? Dan is een klassieke theaterspiegel met losse lampen eromheen precies wat je zoekt. Ook leuk: maak je eigen spiegel met verlichting voor de slaapkamer door witte of gekleurde kerstlampjes langs de randen van een spiegel te monteren. Een sfeervolle en unieke eyecatcher. Een spiegel met verlichting is een fijn accessoire in de slaapkamer, maar vergeet niet om meerdere lampen in de ruimte te laten shinen. Kies de juiste lampen voor de slaapkamer met behulp van een lichtplan voor de slaapkamer.

Spiegeltje, spiegeltje op de hele wand…

Mooie spiegels maken iedere slaapkamer compleet. Heb je een lege muur en wil je een statement maken in het interieur? Denk dan eens aan een volledige spiegelwand in de slaapkamer. Hierbij bedek je de hele wand met spiegelglas. Het strakste resultaat bereik je door te kiezen voor grote spiegels met zo min mogelijk naden en randen. Vind je het juist leuk als de spiegelwand niet perfect afgewerkt is? Plak dan veel kleine spiegels tegen de wand. Of combineer spiegels van verschillende afmetingen. Spiegels voor een spiegelwand kun je het beste op maat laten maken door een spiegelmaker of glasspecialist. Heb je geen vrije wand of vind je een volledige spiegelwand wat te heftig? Ook met losse spiegels maak je gemakkelijk een kleine spiegelwand in de slaapkamer door slechts één strook te bespiegelen. 

Een dressoir met spiegel in de slaapkamer: mooi en functioneel

Een dressoir vind je vaak in de woon- of eetkamer. Maar ook in de slaapkamer kan een dressoir een handig meubelstuk zijn. Gebruik een dressoirkast als (extra) opbergruimte, tv-meubel of stal er je mooiste spullen op uit. Perfect voor de slaapkamer? Een dressoir waar een spiegel aan vast is gemaakt. De perfecte plek om jezelf klaar te maken voor een nieuwe dag. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooi dressoir met een losse spiegel erboven aan de muur. Hoe je het dressoir ook gebruikt, met deze stylingtips voor het dressoir in de slaapkamer is het dé aanvulling voor de ruimte.

Wil je niet alleen mooie spiegels in de slaapkamer, maar ook in de rest van het huis? Met deze vijf unieke spiegels maak je een statement in het interieur.

Stralen maar!

nog meer: Slaapkamer