De ruimte optimaal benutten: slaapkamer met schuine wanden inrichten

beeld vtwonen Beeld vtwonen 01-2017 | fotografie Barbara Kieboom
Beeld vtwonen 01-2017 | fotografie Barbara Kieboom

Slapen op zolder kan een zegen of een last zijn. Zo kun je heerlijk in slaap dommelen met het getik van regen op het dak, maar heb je bij het inrichten wel te dealen met schuine wanden. Dat laatste kan best een opgave zijn, want hoe benut je optimaal de ruimte in een slaapkamer met schuine wanden?

Lees verder onder de advertentie

Laag, lager, laagst

Een hoog bed kan fijn zijn, maar in een ruimte met schuine wanden is een laag bed een stuk praktischer. Naast dat je een laag bed tegen een schuine wand kunt plaatsen, zorgt het ook voor een ruimtelijker gevoel. Je kunt bijvoorbeeld ook een bed van pallets maken. Goedkoop, maar wel de looks!

Met een laag bed tegen een schuine wand hoef je je minder zorgen te maken over het stoten van je hoofd. Loopt de wand net te schuin af? Plaats dan een lage kast of lage sidetable bij het hoofdeind van het bed. Een laag bankje, zoals dit mooie houten exemplaar, volstaat ook. Zo geef je jezelf iets meer ruimte bij omhoog komen in bed én heb je meteen een plek om spulletjes op te bergen.

LEES OOK
Zo verleng je de levensduur van een matras en slaap je beter

Lees verder onder de advertentie

Licht naar binnen

Een slaapkamer met een schuin dak kan soms klein aanvoelen door de schuine wanden die als het ware op je af komen. Gebruik in zo’n geval een licht kleurenpalet, zeker op de schuine wanden. Zo houd je de ruimte open en luchtig.

Ook de lichtinval is belangrijk. Zeker als er geen dakraam in de schuine wand zit, is het key om al het licht dat wel naar binnenvalt te omarmen. Verstoor dan ook geen lichtinval door hoge kasten te plaatsen of de vensterbank vol te zetten met accessoires. Laat het licht de kamer vullen!

Maatwerk

In een ruimte met schuine wanden biedt maatwerk dé uitkomst. Zeker als het gaat om het creëren van opbergruimte. Schuine wanden lenen zich namelijk perfect voor een op maat gemaakte kast. Zo kun je de ruimte onder de schuine wand optimaal benutten en creëer je een illusie van rechte wanden in de ruimte.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Deze indeling van de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust

Slim stapelen

Opbergruimte in een slaapkamer met schuine wanden kan lastig zijn. Je wilt namelijk niet een kast middenin de kamer zetten. De truc is om items te stapelen. Begin met een laag item, bijvoorbeeld een lage kast zoals deze, en plaats deze tegen de schuine wand aan. Daarnaast kun je weer een hoger item kwijt en op die manier ga je trapsgewijs verder totdat je de ruimte optimaal benut hebt. (Vakken)kasten met verschillende losse elementen zijn hier fijn voor te gebruiken.

Accessoires voor een schuine wand

Dat een wand schuin is, betekent niet dat deze leeg moet blijven. Decoreren kan lastig zijn, maar de opties zijn er. Bevestig bijvoorbeeld een mooie hangpot, zoals deze vrolijk gespikkelde pot van Dille&Kamille, inclusief plant aan de wand voor wat extra gezelligheid. Lijsten ophangen is misschien lastig, maar posters en wandkleden bieden dan een prima uitkomt om de wand toch wat opvulling te geven.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De hoogte in: de mooiste hangplanten op een rij

Voor een mooie slaapkamer…

Bron: beeld: vtwonen | fotografie Barbara Kieboom

Lees verder onder de advertentie