WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Thuis vakantie vieren? Trakteer jezelf op een hotelontbijt

Een fijne temperatuur, onbeperkt ijs eten, onderuit in de zon, zand tussen je tenen: niks kan het échte vakantiegevoel evenaren. Hoe je dit gevoel thuis opwekt? Start de dag goed en dien het ontbijt op zoals in een hotel. Ook leuk om iemand mee te verrassen.

zwart basisservies

Tot in de puntjes

Een broodje smeren in de keuken en opeten aan het aanrecht of voor de televisie is niet heel hotelwaardig. Een hotel chic tafelsetting mag dan ook niet ontbreken om dat gevoel van luxe en ontspanning vast te houden. Voor een uitgebreid hotelontbijt dient de tafel tot in de puntjes verzorgd te zijn. 

Zachte basis

Een mooi tafelkleed of fijne tafelloper in combinatie met placemats vormen de basis. Zo krijgt de tafel direct een chique look and feel. Vergeet ook de servetten en servetringen niet. Zoals bijvoorbeeld deze goudkleurige servetringen in de vorm van een veer, die tillen de tafelsetting direct naar een hoger niveau. Maak de tafel af met een aantal subtiele accessoires, zoals een vaas met bloemen, een mooie waxinelichthouder of knappe kandelaar.

LEES OOK
Hotel chic: wat is het precies en hoe krijg je het voor elkaar?

Om van te smullen

Een feestelijk servies en bestek horen bij een hotel chic ontbijt. In een hotel ontbreekt het aan niets, dus probeer ook thuis de tafel uitgebreid te dekken. Denk aan een ontbijtbord, schaaltje voor yoghurt of fruit, eierdop, glas voor sap of water en een mok voor warme dranken. Aangevuld met bijbehorend groot en klein bestek. Wil je helemaal uitpakken? Zet dan ook je mooiste champagneglazen neer. Of je ze nou vult met echte bubbels of appelsap, ze geven de tafel een chiquer dan chiquere look.

LEES OOK
De mooiste items voor een ontbijt op bed

Hotelwaardig opdienen

Goed, dan nu tijd voor wat lekkers. Die lekkere broodjes, croissants, fruit en beleg gooi je natuurlijk niet klakkeloos op het ontbijtbord. Om een luxe gevoel te bereiken, wil je alles zo mooi mogelijk opdienen en serveren. Leg de broodjes en het fruit in mooie schalen en het beleg op grote borden of in kleine bakjes. Verpakte ontbijtgranen zijn niet welkom bij een hotelontbijt: serveer ze in een schaaltje. En wat dacht je van een etagère of taartplateau? Geserveerd vol met lekkernijen gooi je er zeker hoge ogen mee. Zet alles op tafel en smullen maar.

Shop moois voor op tafel…

nog meer: shopping