WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De lekkerste schommelstoelen om in te verdwijnen

De schommelstoel is echt niet alleen weggelegd voor de ouderen en kersverse moeders onder ons. Het staat speels in huis, maar het belangrijkste: het zit ontzettend lekker.

Luie zondagmiddagen

In de winter is de schommelstoel je partner in crime tijdens luie zondagmiddagen. Voor de haard met een deken en een boek vergeet je de tijd (of doe je stiekem een dutje). In de zomer verplaats je de stoel naar de veranda of het terras.

Grappig weetje: vroeger was de schommelstoel allesbehalve modieus. Mensen dachten bij de stoel, die al sinds 1710 bestaat, vooral aan ziekenhuizen en inrichtingen (lees: gekkenhuizen). Inmiddels wordt de schommelstoel breed omarmd. Niet zo gek ook: het lichte gewieg brengt nog de meest gestreste geest tot rust. Veel schommelstoelen worden van generatie tot generatie doorgegeven en behoren al jaren tot de familie. De associatie met vroeger en vintage is snel gelegd, maar er zijn ook tal van moderne variaties op deze klassieker. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van Charles Eames.

Gezondheidsvoordelen

Als je nog niet overtuigd bent van het ontwerp, dan trekken de gezondheidsvoordelen je misschien over de streep. De stoel brengt niet alleen tot rust, maar kan je volgens onderzoek zelf helpen om beter te slapen. Dat geldt voor baby’s, maar ook voor volwassenen. Als je een beetje doorschommelt, verbrand je maar liefst 150 (!) calorieën per uur. We zeggen niet dat je meteen je sportschoolabonnement moet opzeggen, maar het is beter dan bankhangen. Ook interessant: mensen met dementie zouden baat hebben bij een schommelstoel. Het emotionele en psychologische welzijn van dementen die wél af en toe in een schommelstoel zitten is volgens onderzoekers beter dan dementen die dat nooit doen. Als kers op de taart verbeter je ook je balans door regelmatig te schommelen.

Maar bovenal staat zo’n schommelstoel natuurlijk gewoon heel leuk in huis. Daarom hebben we een paar van onze favorieten geselecteerd. Zie je jezelf al zitten?

Bron beeld: 1. HKliving | 2. Kave Home

nog meer: shopping