WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Budget van € 500? Zo geef je de zolder een make-over tot slaapkamer

Wil je de zolder een make-over geven tot slaapkamer zonder diep in de buidel te tasten? Met een paar kleine ingrepen kun je al een groot verschil maken. Een budget van € 500 is genoeg om je zolder om te toveren tot rustgevend slaapparadijs.

Light it up

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur, zeker in de slaapkamer. Een hanglamp is de ideale lamp voor in deze ruimte. Het staat sfeervol en kan een groot oppervlak uitstekend verlichten. Er zijn heel veel verschillende soorten hanglampen dus de keuze is reuze.

Kosten: voor een mooie hanglamp moet je denken aan een bedrag van zo’n € 50 tot € 100. Hierbij geldt: hoe gekker, hoe duurder. Maar als je goed zoekt kom je mooie items tegen voor een relatief lage prijs. Zo is deze hanglamp van Woood prachtig voor in een slaapkamer vol lichte tinten.

Comfortabele slaapkamer

Een bed is vaak de grootste, maar meest noodzakelijke kostenpost. Je kunt een nieuw bed aanschaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om er een zelf te maken. Hoe heerlijk is het om na al dat ploeteren in je eigen gemaakte bed te kruipen? We hebben enkele handige tips voor je. Lees hier hoe je zelf een bed kunt maken. Wil je geen nieuw bed kopen, maar wil je deze wel een andere look geven? Kies dan voor een bijpassend hoofdboord. Je zult zien dat de slaapkamer gelijk een andere uitstraling krijgt.

Kosten: de kosten van een nieuw hoofdboord bedragen tussen de € 100 en € 200. Wil je je budget liever sparen? Maak dan zelf een hoofdboord. Bekijk deze DIY en ga aan de slag!

Zachte vloeren

Ben je niet zo tevreden met de vloer op je zolder? Dan is een vloerkleed dé oplossing. Hiermee kun je je nieuwe slaapkamer meer zachtheid geven en het brengt warmte met zich mee. Daarnaast bedek je een gedeelte van de vloer. Door een kleed te kiezen in hetzelfde kleurpalet creëer je een mooi, rustgevend geheel.

Kosten: hoe groter het kleed, hoe hoger de prijs zal worden. De kosten van een vloerkleed bedragen tussen de € 70 en € 120. Wil je een mooi kleed dat binnen het budget en het interieur van je slaapkamer past? Kies dan voor een rechthoekig kleed voor onder het bed zoals deze.

Aan de wand

Wandplanken zijn onwijs handig wanneer je te maken hebt met een schuin dak. Zo laat je de ruimte niet onbenut. Daarbij is het een mooie en betaalbare oplossing om de slaapkamer van extra opbergruimte te voorzien. Voor een rustgevende sfeer in de slaapkamer kun je kiezen voor lichte houten planken, waardoor je optisch meer ruimte creëert.

Kosten: sommige planken, zoals deze van Karwei, hebben onzichtbare dragers waardoor ze eenvoudig te monteren zijn. De prijs per wandplank begint vanaf € 14.

Schuine wand op zolder?

Op zolder kan het lastig zijn om opbergruimte te maken. Je hebt vaak te maken met schuine wanden, maar je wilt wel alle ruimte zo goed mogelijk benutten. Een opbergkast voor schuine muren is dan een handige oplossing. Ook lage kasten kun je goed kwijt onder een schuin dak.

Kosten: reken op een uitgave van € 100 tot € 200. Deze opbergkledingkast past precies onder een schuin dak en kost € 99. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. In dit artikel lees je handige tips voor het maken van een kledingkast.

Kostenplaatje zolder make-over tot slaapkamer

Voor de kosten van de zolder make-over moet je rekening houden met zo’n € 350 tot € 600. Het precieze kostenplaatje is lastig te berekenen, omdat dit ligt aan de kwaliteit en producten die je kiest. Zo zie je maar dat je met een budget van € 500 al een onwijs toffe make-over kunt geven aan je zolder.

Benieuwd naar welke make-overs je nog meer kunt doen in huis met een klein budget? Bekijk hier al onze tips.

Maak de slaapkamer compleet met deze items

Heb je nog budget over? Dan zie je hier misschien nog een mooie extra:

nog meer: shopping