WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6x ideeën voor de vensterbank

Wanneer je uit het raam kijkt of juist van buiten naar binnen kijkt, is het de vensterbank die opvalt. Geef het dus de aandacht die het verdient! Er zijn veel mogelijkheden om de vensterbank te verfraaien. Je vindt hier 6 manieren om hem mooi te stylen.

grijze bank

Barok of modern: een stoel of bank bij het raam

Soms is een kleine ingreep al voldoende om van de vensterbank of raam een heuse blikvanger te maken. Een mooie stoel of geweldige tweezitter tegenover de ramen zorgt voor een indrukwekkend accent en laat de ramen nog beter uitkomen. Om het geheel compleet te maken, plaats je in de vensterbank decoratieve items zoals beeldjes, vazen en kandelaars.

LEES OOK
5 Tips om de perfecte bank te vinden

kussens en poef

Ook functioneel: de loungehoek

Plaats als basis een loungekussen in de vensterbank en vul dit aan met decoratieve kussens, opgevouwen dekens en fijne, stevige kussens om op te leunen. Een stoel met een leeslamp ernaast zorgt voor goed licht wanneer het buiten donker is. En met bijpassende raambekleding maak je het plaatje compleet.

cactussen bij raam

Klassiek: bloemen, planten en woonaccessoires

Laat je fantasie de vrije loop met klassieke decoratie voor de vensterbank. Denk aan bloemen, planten en woonaccessoires. Verzamel vazen die te mooi zijn om op te bergen en vul deze aan met aantrekkelijke beeldjes en andere woondecoratie. Zelfs in de kleinste appartementen kun je dit doen!

moestuintje vensterbank

In de keuken: voor groente, fruit en kruiden

Natuurlijke decoratie die regelmatig wisselt? Ga dan voor groente en fruit in een schaal in de vensterbank. In plaats van klassieke plantenbakken zijn oude bekers, potten en melkkannen een creatief alternatief voor kruiden. Plant hierin basilicum, bieslook en andere kruiden. Ruikt ook nog eens heerlijk!

LEES MEER
Alles wat je moet weten over een indoor moestuin

Om in of aan te eten

Brede vensterbanken kunnen – afhankelijk van hun sterkte – in de woonkamer gebruikt worden als bank. Een paar kussens erop, een eettafel en eetkamerstoelen erbij en klaar is je eetgedeelte. Wie niet in het bezit is van brede vensterbanken kan kiezen voor een stapel kisten of klapstoelen als een fijn alternatief. Je gebruikt de kisten eventueel ook voor extra opslagruimte.

bureau met krukken aan raam

Functioneel stilleven met bureau bij de vensterbank

Met de vensterbank als extra opbergplank is het klassieke bureau voor het raam een echte blikvanger. Voorzie de vensterbank – of de eventueel extra wandplanken ernaast – van planten en je hebt een plek vol inspiratie waar mensen graag aan het werk gaan en je je ogen af en toe kunt laten afdwalen.

nog meer: shopping