WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: wandrekken

Verzamelaars opgelet, want met een wandrek geef je al jouw woonaccessoires, souvenirs en vintagevondsten een mooie plek aan de muur. Niet alleen staan je favoriete spullen mooi in het zicht, een wandrek vrolijkt direct een saaie muur op. Wil je een wandrek kopen? En ben je benieuwd welk wandrek het beste bij jouw interieur past? Lees dan snel verder.

Een wandrek, waarvoor?

Soms verdienen persoonlijke spullen een speciale plek. Souvenirs van een mooie reis, de Hollandse vaas die je van oma kreeg en een kandelaar die je voor weinig op de kop tikte. Een wandrek is ideaal om je favoriete spullen op uit te stallen. Het neemt weinig ruimte in beslag, vult een lege muur op en biedt oneindig veel mogelijkheden. Naast persoonlijke items kun je er ook leuke kaarten, mooie boeken of planten op zetten. Maak de muur spannender door meerdere wandrekken bij elkaar op te hangen. Kies voor verschillende materialen en maten en creëer een speels effect. Of wissel om de zoveel tijd van accessoires en spullen die op het wandrek staan. Zo voelt het wandrek elke keer weer als nieuw.

Inspiratie nodig?

Heb je geen idee wat je met een wandrek moet doen? Laat je hieronder inspireren!

Welk design?

Niet alleen de spullen die je erop zet, maar ook het wandrek zelf mag gezien worden. Wandrekken zijn er in allerlei soorten en maten en van verschillende materialen. Kijk goed welk wandrek bij jouw woonstijl aansluit voor een mooi geheel. Een zwart wandrek van metaal heeft een stoere uitstraling en past daardoor bij een industrieel interieur. Een houten wandrek doet het goed bij een landelijke woonstijl. Materialen als glas, aluminium en kunststof doen het goed bij een modern interieur. Ook de vorm van het wandrek is belangrijk. Wil je een rond wandrek, of liever een rechthoekige? En wat komt erop te staan? Kies voor een wandrek met planken om boeken, vazen en kaarsen uit te stallen. Een wandrek met metalen rasterwerk is ideaal voor het ophangen van mooie posters, kaarten en foto’s. Of sla twee vliegen in een klap en ga voor een wandrek met kapstokhaken, handig voor in de hal.

Meer aan de wand

Naast een wandrek kun je ook een wandplak of -kast aan de muur ophangen. Wandplanken zijn ideaal voor boeken, vazen en ornamenten. In een wandkast kun je spullen veilig opbergen. Hang een memobord aan de muur voor een speels effect. Zo vul je iedere lege wand op met je persoonlijke spullen, foto’s en leuke quotes.

nog meer: