WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: wandplank

Ben jij een echte verzamelaar van mooie en kostbare spullen? Dan zijn wandplanken onmisbaar voor jou. Je zet er je dierbaarste spullen en leukste accessoires op, die zo voor iedereen die jouw huis bezoekt goed zichtbaar zijn. Of het nu gaat om een boek dat je ieder jaar nog een keertje leest, je favoriete vaas of een beeldje dat je hebt gekocht op een verre reis: alles wat op een wandplank staat, wordt vanzelf bijzonder. vtwonen helpt je de leukste wandplank kopen.

donker houten wandplank
Twee donker houten wandplanken onder elkaar op een zwarte muur

Welke materialen?

Laat jouw lievelingsspullen stralen op een wandplank van materiaal naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor robuust hout, stijlvol metaal of praktisch kunststof. Wil je echt iets bijzonders aan de muur? Kies dan voor een wandplank van glas, rattan of papier

Handige én mooie wandplank

Wandplanken zijn niet alleen functioneel: ze toveren jouw huis ook om in een plek met karakter. Met een wandplank geef je persoonlijkheid aan het interieur: ze laten jouw dierbare spullen in het middelpunt van de belangstelling staan. Hoe stevig de wandplank moet zijn, hangt af van de spullen die je erop wilt zetten. Laat niets aan het toeval over en controleer van tevoren goed hoe zwaar die spullen zijn en welk gewicht de wandplank kan dragen. Zet je alleen kleine en lichte spullen op de plank? Kies er dan voor een zwevende wandplank te kopen, waarbij je niet ziet hoe die aan de muur is bevestigd.

Mix & match met wandplanken

Maak een combinatie van wandplanken. Hang wandplanken in verschillende kleuren en materialen naast elkaar op en geef je interieur zo een speelse uitstraling. Teken eerst op de muur af waar de wandplanken moeten komen, zodat je zeker weet dat de planken straks op de juiste afstand van elkaar hangen.

Wil je weten hoe je een wandplank mooi kunt stylen? vtwonen stylist Fietje laat in deze video zien hoe je één wandplank 2x anders stylet. Vind je het leuker om zelf een plank te maken? Bekijk dan deze DIY wandplank.

nog meer: