Shopgids: vloerkleed

Een vloerkleed verrijkt tegenwoordig iedere ruimte in huis. Of je het als stijlvolle accessoire toevoegt aan de woonkamer, een cultureel tintje geeft aan de eetkamer of kleur toevoegt aan de kinderkamer. Je hoeft niet te kiezen voor enorme kleden, want er zijn genoeg kleinere exemplaren verkrijgbaar die je met elkaar kunt combineren. Wil je weten welke vormen er zijn? Een vloerkleed in welke stijl jouw interieur sfeer geeft? En waar je de mooiste koopt? Je leest het hieronder.

 

Welke vormen?

Vloerkleden zijn er in allerlei vormen, zoals rond, vierkant en een rechthoek. Een rechthoekig tapijt is nog altijd de populairste variant. Daarnaast zie je rond steeds vaker terug in de slaapkamer, badkamer en kinderkamer. Naast rond en rechthoekig kun je ook kiezen voor ovaal of vierkant.

Welke stijl?

Als je gekozen hebt voor de vorm, is het tijd om na te denken over het formaat en de stijl. Op dit moment is het een trend om meerdere vloerkleden te combineren, waar je door te mixen en matchen een speelse compositie creëert. Voor welke stijl kies je? Met vintage geef je een knipoog naar het verleden en met een grafische print geef je de ruimte een uitgesproken karakter. Basic karpetten kunnen altijd en geven de ruimte een sfeervolle uitstraling.

Welk materiaal vloerkleed?

Een wollen tapijt zie je het meest terug in een interieur. Deze zijn hoog- of laagpolig, waardoor het de ruimte extra warmte en sfeer geeft. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, is het beter om te kiezen voor kunststof of bamboe. Deze zijn dé trend van het moment en kun je binnen in de woonkamer neerleggen of in de zomer buiten op het terras. Een kunststof vloerkleed is in de kinderkamer ook handig. Ze kunnen tegen een stootje en als het vies wordt, maak je het karpet gemakkelijk schoon.

Vloerkleden voor buiten

Behalve in je interieur zijn vloerkleden ook een leuke toevoeging aan het terras. Met een vloerkleed tover je binnen no-time een nieuwe sfeer in de tuin! Tip: haal het vloerkleed in de winter en tijdens koude nachten naar binnen. Zo blijft kleed langer mooi.

Vloerkleed kopen

In de vtwonen shop zijn veel ronde, rechthoekige, vintage, klassieke, basic, grote en kleine vloerkleden te vinden. Om het mooiste karpet te vinden, beantwoord je bovenstaande vragen voor jezelf en gebruik je de filters in de shop.