WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: alles over vloerkleden

Een vloerkleed verrijkt tegenwoordig iedere ruimte in huis. Of je het als stijlvolle accessoire toevoegt aan de woonkamer, een cultureel tintje geeft aan de eetkamer of kleur toevoegt aan de kinderkamer. Je hoeft niet te kiezen voor enorme kleden, want er zijn genoeg kleinere exemplaren verkrijgbaar die je met elkaar kunt combineren. Wil je weten welke vormen er zijn? Welk vloerkleed er past bij jouw soort vloer? En waar je het mooste vloerkleed kunt kopen? Je leest het hieronder.

Woonkamer inspiratie vloerkleden
grijs vloerkleed in donkere woonkamer

Soorten vormen

  • Rechthoekig vloerkleed: bakent een ruimte af.
  • Rond vloerkleed: doorbreekt rechte lijnen in huis en geeft een speels effect aan een vierkante kamer.
  • Vierkant vloerkleed: komt het best tot zijn recht in een niet vierkante kamer.
  • Organisch vloerkleed: de unieke vorm zorgt voor een speels effect in je interieur.

Rechthoekig

Heb je een rechthoekige ruimte in huis? Dan is een rechthoekig vloerkleed ideaal. Leg hem neer en zie hoe de rechthoekige ruimte nog meer wordt benadrukt. Ook is deze vorm erg geschikt om voor een bank te leggen of onder de eettafel. Je creëert hiermee een op zichzelf staande hoek.

Rond

In tegenstelling tot een rechthoekig vloerkleed, bakent een rond vloerkleed niks af. Daarom is deze vorm ideaal voor een vierkante of rechthoekige kamer. De ronde vorm zal de hoekige ruimte doorbreken. Daarnaast zijn deze parels in alle kleuren en patronen te verkrijgen.

Vierkant

Wil je de aandacht richten op een specifiek deel van je huis? Dan is een vierkant vloerkleed je beste vriend. Dit kleed zal de ruimte meer laten spreken en accentueert de lijnen in een ruimte. Bovendien zijn ze in alle kleuren en patronen beschikbaar. Heb jij al een favoriet?

Organisch

Deze nieuwe vorm kan in ieder interieur en op iedere plek van het huis worden neergelegd. Het organische patroon kan verwerkt zijn in de print van het vloerkleed zelf, maar ook in de vorm van het kleed. Je kunt de vormen combineren voor een bijzonder geheel. Tijd om te mixen & matchen!

Welke stijl?

Als je gekozen hebt voor de vorm, is het tijd om na te denken over het formaat en de stijl. Op dit moment is het een trend om meerdere vloerkleden te combineren, waar je door te mixen en matchen een speelse compositie creëert. Voor welke stijl kies je? Met vintage geef je een knipoog naar het verleden en met een grafische print geef je de ruimte een uitgesproken karakter. Basic karpetten kunnen altijd en geven de ruimte een sfeervolle uitstraling.

MEER INSPIRATIE VOOR VLOER- KLEDEN
ONTDEK MEER

Welk materiaal vloerkleed?

  • Jute vloerkleed: dit duurzame, slijtvaste en ventilerende vloerkleed is ideaal voor mensen met een allergie. Wel zijn er maar een beperkt aantal kleuren beschikbaar.
  • Wollen vloerkleed: dit vloerkleed is gemakkelijk in onderhoud. Het is een licht, luchtig kleed en is beschikbaar in diverse kleuren en patronen.
  • Katoenen vloerkleed: dit licht en luchtige vloerkleed is in alle kleuren en patronen te verkrijgen.
  • Viscose vloerkleed: dit slijtvaste vloerkleed voelt zacht aan en staat bekend om zijn zijdezachte glans.

Vloerkleden voor buiten

Behalve in je interieur zijn vloerkleden ook een leuke toevoeging aan het terras. Met een vloerkleed tover je binnen no-time een nieuwe sfeer in de tuin! Tip: haal het vloerkleed in de winter en tijdens koude nachten naar binnen. Zo blijft kleed langer mooi.

Vloerkleed kopen

In de vtwonen shop zijn veel ronde, rechthoekige, vintage, klassieke, basic, grote en kleine vloerkleden te vinden. Om het mooiste karpet te vinden, beantwoord je bovenstaande vragen voor jezelf en gebruik je de filters in de shop.

nog meer: