WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: vitrinekasten

Een vitrinekast geeft ieder huis een persoonlijke touch. Oude foto’s, vintage vondsten en souvenirs van vakantie: sommige woonaccessoires verdienen een bijzondere plek. Maar een vitrinekast is niet alleen geschikt voor waardevolle items, ook leuke vaasjes en andere woondecoratie komen hier goed tot z’n recht. Wil je een vitrinekast kopen of wil je weten wat je allemaal in de kast kwijt kunt? Lees dan snel verder.

Soorten en maten

Vitrinekasten vind je in allerlei soorten en maten. Van een klein kastje in de hal tot een grote vitrinekast in de woonkamer. Daarbij heb je vitrinekasten van metaal, hout of glas. Heb je een industrieel interieur? Kies dan voor een grote metalen vitrinekast met open vakken. Bij een landelijk interieur past een houten kast met glazen deuren goed. Hou wel voor ogen dat het bij een vitrinekast uiteindelijk meer om de binnen- dan buitenkant gaat. Zelfs met een basic kast kun je de kamer een persoonlijk tintje geven!

Doe het zelf!

Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van je vitrinekast zelf bepalen? Maak dan je eigen vitrinekastje voor aan de wand. Leuk voor de hal of de slaapkamer. Wil je nog meer inspiratie en DIY-tips? Laat je inspireren door de tips hieronder!

Met of zonder deur?

Je hebt vitrinekasten met en zonder deuren. Welke van de twee het beste bij jouw interieur past hangt vooral af van de stijl en grootte van de kamer. Een vitrinekast zonder deuren geeft een ruimtelijke gevoel en komt daardoor goed tot z’n recht in een kleine kamer. Een grote ruimte is flexibeler en kan daardoor beide goed hebben. Kies bijvoorbeeld voor een vitrinekast die aan de onderkant deuren heeft en aan de bovenkant open is. Zo kun je spullen opbergen én uitstallen.

In de kast

Heb je de vitrinekast een mooie plek gegeven? Dan is het tijd om de kast te vullen met persoonlijke spullen en je favoriete woonaccessoires. Denk aan stijlvolle waxinelichthouders, kleurrijke vaasjes en bijzondere ornamenten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een zwarte of witte vitrinekast maakt dit extra makkelijk, omdat je niet bang hoeft te zijn dat bepaalde kleuren niet matchen. Extra voordeel: zwart en wit zijn tijdloze kleuren dus je kast gaat jaren mee. Zo hoef je alleen de inhoud te veranderen om de kamer een andere uitstraling te geven!

nog meer: