WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: vazen

Iedereen heeft wel een vaas in huis, groot of klein. Het is een multifunctionele accessoire dat past in ieder interieur. Of het nou in de woonkamer of in de keuken staat, een vaas met bloemen geeft de ruimte een boost. De vaas past bij verschillende woonstijlen, van modern tot landelijk en van stoer tot klassiek. Ben je benieuwd naar de functies van vazen, welke soorten er zijn, waar je de leukste vazen kunt kopen en wat je er nog meer mee kunt? Je leest het hieronder.

decoratie ideeën
bureau met glazen vazen met bloemen in het raamkozijn

Multifunctioneel én mooi

Een vaas is een woonaccessoire met meerdere functies en daar houden wij van. Het zijn echte blikvangers. Het ligt voor de hand dat je er een mooie bos bloemen in zet of een eenvoudige tak, maar zonder bloemen is het ook een decoratief op een tafel of kast. Omdat glazen vazen van nature een neutraal karakter hebben, passen deze in elk interieur. Dat wat je in de vaas zet, geeft het persoonlijke tintje. Bovendien kies je daarmee welke sfeer de vaas moet uitstralen.

Soorten vazen

Het aanbod van vazen is enorm, je kunt ze in allerlei soorten en maten kopen. Zo zijn er robuuste vazen of juist elegante vazen, maar ook kleine of XXL vazen. Daarnaast is er keuze uit verschillende kleuren, vormen en zijn er tijdloze, transparante vazen. Er zijn ronde vazen, vazen in de vorm van een fles, vierkante vazen en ga zo maar door. Qua materiaal kun je kiezen voor glas, aardewerk of een geglazuurde coating. Kortom, het maakt niet uit wat voor interieur je hebt, voor elk interieur zijn er passende vazen. Welke kies jij?

Inspiratie vazen

Ben je op zoek naar een designvaas, of staan de bloemen prachtig, maar zou je daar wel wat langer van willen genieten? Laat je inspireren door deze tips.

DIY met glazen vazen

We gaven je hierboven al wat tips hoe je de vazen ter decoratie kunt gebruiken. Hier geven we je nog een paar extra DIY-tips hoe je een glazen vaas op den duur zelf kunt verfraaien. Als eerste tip: ga met de seizoenen mee. Doe er in de lente wat hooi en gekleurde eitjes in en zet er in het najaar herfsttakken in. De tweede tip: zet glazen vazen in de badkamer en vul ze met badkorrels of badzout. Dit ziet er leuk uit en je kunt er makkelijk bij.

Groen in huis: bloempotten & plantenstandaarden

Heb je genoeg vazen in huis en wil je planten en bloemen op een andere manier presenteren? Laat je hieronder inspireren door de mooiste bloempotten en plantenstandaarden.

Vazen kopen

In de vtwonen shop zijn veel vazen te vinden. Als je weet of je een gekleurde, transparante, grote vaas of één van aardewerk wilt, kun je met behulp van de filters gericht op zoek gaan naar jouw nieuwe favoriete woonaccessoire.

nog meer: