WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: staande kapstokken

Een staande kapstok is functioneel en decoratief: je hangt er niet alleen je jassen en tassen aan op, het is ook een eyecatcher in de gang of hal. Fijn dus als je daar de ruimte voor hebt. Wil je weten wat voor staande kapstokken er zijn? Welke stijl in jouw huis past? En waar je ze koopt? Je leest het hieronder.

Verschillende stijlen

De kapstok staat meestal in de gang of de hal, dus is hij in de meeste huizen één van de eerste dingen die je ziet. Maak er een leuke binnenkomer van! Voor elke woonstijl en smaak is een passend design te vinden. De kapstokken variëren van minimalistische wandrekken met stalen poten tot houten kapstokken in de vorm van een wigwam. Mooi en gewild zijn de kapstokbomen met takken of blaadjes als haakjes voor de jassen. Wil je net even anders dan anders, kijk dan eens naar de staande kapstok die lijkt op een cactus.

Rank & slank of multifunctioneel

Bij een staande kapstok denk je waarschijnlijk als eerste aan een rank en slank exemplaar dat los in de ruimte staat, met één of drie poten. Maar er zijn ook grotere, multifunctionele varianten die meer bergruimte bieden. Je kunt er niet alleen veel jassen aan ophangen, in de lades en op de planken is plek voor sjaals, handschoenen en paraplu’s. Er zijn zelfs kapstokken met een ingebouwd schoenenrek. Zo ziet je gang of hal er altijd opgeruimd uit. Handig!

Inspiratie

Sierlijke blikvanger of superpraktisch ontwerp, luxe designobject of slim zelfmaakding. Met kapstokken kun je meer kanten op dan je denkt. Kik hieronder voor inspiratie!

Andere plekken

Val je als een blok voor zo’n mooi ‘botanisch’ ontwerp of voor een andere designkapstok, maar heb je geen plek in de gang? Je kunt staande kapstokken ook in andere ruimtes gebruiken. In de keuken voor je schort, ovenwanten en theedoeken, in de slaapkamer voor de badjassen of een paar mooie jurkjes. Of gewoon als designobject op zich. Waarom niet? Die kapstok komt vast een keer van pas; op een feestje bijvoorbeeld.

nog meer: