WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: poef

Een poef in je interieur is multifunctioneel: na een lange dag leg je ’s avonds je voeten languit op het poefje of je gebruikt ‘m als handige bijzettafel als je visite hebt. Wil je handige tips voor het kopen van een poef? En wil je weten waar je de mooiste shopt? Je leest het hieronder.

Mix & match

Een poef dient als voetenbankje, extra zitplek of bijzettafel. Voor welk doel of in welke ruimte je hem ook gebruikt, een poefje biedt altijd uitkomst. Poefs zijn bescheiden van formaat en creëren in een handomdraai een extra zitplek. Poefs zijn er in diverse vormen en materialen. Een ronde vorm geeft een speelse uitstraling in de ruimte, terwijl een vierkante of rechthoekige poef de lijnen accentueert. Zorg ervoor dat de poef aansluit bij de stijl van je interieur. Voor welke stijl kies jij? Ga voor een leren exemplaar in een industrieel interieur of voor jute of linnen om een landelijke stijl te creëren. Kan je huis wel een opvallend element gebruiken? Kies dan voor een gehaakte poef in okergeel.

Is het een hocker of een poef?

De namen hocker en poef worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen de twee is dat een hocker vaak bij een stoel of bank past. De hocker is aangepast aan de maat van je zitmeubel en schuif je aan om de bank of stoel te verlengen en zo als voetenbank of zitplek te gebruiken.

Laat je inspireren

Benieuwd naar ideeën om poefs neer te zetten in je interieur en hoe je de hem kunt gebruiken? Doe hieronder ideeën op.

Poef kopen

In de shop van vtwonen vind je veel hockers en poefs die in jouw interieur passen. Zo vind je poefs met verschillende kleuren, vormen en stijlen.

nog meer: