WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: opbergbankjes

Meer bergruimte én een extra zithoekje nodig? Voor binnen of buiten, voor de kinderen of voor jezelf, opbergbankjes zijn je redder in nood. Je kunt er veel rommel in kwijt, krijgt er een paar zitplekken bij, en ze zien er nog fraai uit ook! Wil je weten waar je een opbergbank het best neerzet? Wat voor soorten er zijn? En waar je opbergbankjes koopt? Lees dan snel verder.

Opbergbankjes, waar?

Leuk al die spullen, maar waar láát je ze toch? Als de opbergkasten uitpuilen en je niet al te veel ruimte hebt, kan een opbergbank de oplossing zijn. Fijn: opbergbankjes zijn niet alleen praktisch, maar ook heel decoratief! Vooral op plekken die er nu nog rommelig uitzien, is een opbergbank je reddende engel. Denk eens aan de hal waar de schoenen, paraplu’s en tassen zich vaak opstapelen. Extra handig: je kunt gaan zitten als je je regenpak aantrekt. Ook buiten biedt een opbergbank uitkomst: je stopt er makkelijk stapels tuinkussens en bloempotten in en met wat kussens erop heb je er een heerlijke hangplek bij!

Opbergbankje voor kinderen

Ook voor kinderen zijn opbergbankjes ideaal. Zo krijgen ze een eigen zithoekje én een plek om alle poppen, lego en puzzels in te bewaren. Schilder er leuke beestjes op, of hang er een krijtbord achter, zodat het echt het stekje van de kinderen wordt. Wat ook kan: maak van een oude dekenkist een knusse zitplek met wat kleurige kussens en knuffels erop. Liever iets nieuws? Er zijn stoere en lieve exemplaren. Zo wordt opruimen nog leuk!

Inspiratie

DIY-tips en budgettrucs? Een eenvoudige opbergbank – voor binnen of buiten – maak je in een mum van tijd zelf. Kijk hieronder voor inspiratie!

Van modern tot brocante

Opbergbanken zijn er van groot tot klein en van modern tot brocante. Houd je van vintage of klassiek, dan word je vast blij van een ouderwets houten klepbankje met mooi bewerkte rug- en armleuningen. Schilder hem wit en hij is weer als nieuw! Is je stijl eerder stoer en modern of kies je voor praktisch, ga dan voor een robuustere vorm, strak en rechthoekig. Handig voor de kinderen ook; kunnen ze er naar hartenlust op spelen en ravotten.

nog meer: