WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Muurdecoratie kopen? Zo krijgt jouw wand meer karakter

Van fotolijstjes en memoborden tot behang en wandplanken, muurdecoraties maken van jouw huis een thuis en maken de wanden in de woonkamer, slaapkamer en hal persoonlijk. Wil je weten welke soorten muurdecoratie er zijn? Welke stijl in jouw huis past? Of waar je muurdecoratie kunt kopen? Lees snel verder.

wanddecoratie ideeën
Hang fotolijstje in verschillende maten op en creëer daarmee speelse muurdecoratie

Alles voor aan de wand

Bij het inrichten van een kamer wordt vaak eerst gekeken naar de meubels, maar minstens zo belangrijk is de decoratie die je gebruikt aan de wanden. Afhankelijk van jouw smaak of wat je nodig hebt, kun je kiezen uit de volgende soorten muurdecoratie: memoborden, muurornamenten, muurstickers, posters, tekstborden, wandkasten en – planken en wandspiegels. Spiegels zijn handig als je even je spiegelbeeld wilt bekijken of een ruimte optisch groter wilt laten lijken en wandkasten en wandplanken bieden ruimte aan spullen die mooi genoeg zijn om in het zicht te staan.

Memoborden: van posters tot post-its

Met een memobord haal je een handige en leuke muurdecoratie in huis. Dankzij de reminders vergeet je het etentje van volgende week niet en breng je je dochter op tijd naar hockey. Naast de post-its is ruimte voor foto’s, kaartjes en posters. Maak alle decoratie met touwtjes, knijpers en clips vast aan het memobord voor een persoonlijke en speelse uitstraling.

Laat je inspireren: muurdecoratie

Je hoeft muurdecoratie niet altijd te kopen, zelfmaken is soms nog leuker! Ben je op zoek naar DIY’s voor de wand en benieuwd naar de trends om de muur te verrijken? Doe hieronder ideeën op.

Posters & kunst aan de muur

Geef de wand een krachtige of juist gezellige uitstraling met een poster of kunstwerk. Met een poster uit het vtwonen-posterboek haal je eigenzinnige posters in huis die je regelmatig kunt wisselen. Fan van een stad? Met een poster van WIJCK. krijgt jouw interieur een persoonlijke uitstraling.

Praktische muurdecoratie: wandrekken & -planken

Voor een verzamelaar van souvenirs is een wandrek of wandplank onmisbaar in huis. Hierop verzamel je alle mooie kopjes, borden en accessoires die gezien mogen worden. Zo is een wandplank in huis niet alleen praktisch qua opbergruimte, je hebt ook ruimte om kleine fotolijsten, potjes en plantjes bij elkaar te zetten en te etaleren. Een wandplank biedt oneindig veel mogelijkheden om te mixen en matchen. Maak het geheel spannender door verschillende wandplanken op te hangen. Kies voor verschillende maten en materialen, zodat jouw muur een unieke uitstraling krijgt. Teken voordat je gaat boren af op de muur waar de wandplanken komen te hangen, zo weet je zeker dat het een mooi geheel wordt.

Bij zwevende wandplanken zie je niet hoe de plank aan de muur is bevestigd, waardoor de planken lijken te zweven. Zwevende wandplanken zijn vooral geschikt voor lichte en kleine spullen. Controleer bij aankoop van een zwevende plank altijd het maximale gewicht dat de plank kan dragen. Het ophangen van een wandplank kan best een klus zijn. Bekijk eens de tips en het stappenplan voor wandplank ophangen.

Net even anders: houten wanddecoratie

Als je een industriële of landelijke stijl in huis hebt, staan houten muurdecoraties goed in je interieur. Ga je voor een houten plank aan de muur met je favoriete souvenirs of voor een botanisch print gedrukt op een houten wandbord?

nog meer: