WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: lichtsnoer

Lichtsnoeren waren jarenlang alleen bedoeld voor buiten, maar tegenwoordig zijn ze ook binnen een trend. Zo’n gezellige streng van lampjes, dat wil toch iedereen? Een lichtsnoer staat niet alleen leuk in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer of de kinderkamer. Het is bovendien een superslimme lichtbron: als je je lichtsnoer handig drapeert, kun je in één keer de hele kamer verlichten. Meer trends en tips voor lichtsnoeren vind je hier.

Voor binnen en buiten

Een lichtsnoer staat niet alleen stoer in de tuin, maar ook binnen in huis. Een kinderkamer heb je met een lichtsnoer bijvoorbeeld zo verlicht. Tip: kies in dat geval niet voor een lichtsnoer van glas, maar van kunststof. Mocht de kleine onverhoopt een draadje te pakken krijgen en het lichtsnoer van zijn plaats trekken, dan weet je zeker dat hij of zij zich niet openhaalt aan glasscherven.

Lichtsnoer inspiratie

Een mooi lichtsnoer kan de hele tuin verlichten. Lichtsnoeren passen tegenwoordig niet alleen in een minimalistische of industriële inrichting; ze geven ook een leuke twist aan een klassieke tuin. Een lichtsnoer geeft een echt zomerfeestgevoel: je krijgt spontaan zin om al je vrienden uit te nodigen en voor een gezellige avond op jouw favoriete tuinmeubels. Hoe je jouw lichtsnoer mixt en matcht met jouw buiteninterieur, lees je hier.

Stijlvol of vrolijk

Een lichtsnoer hoeft niet altijd te hangen: je kunt een lichtsnoer ook nonchalant over een kast, krukje of het einde van de eettafel draperen. Ook leuk: sla een paar spijkers in de muur, waaraan je het lichtsnoer ophangt. Tip: let goed op de lengte van het lichtsnoer. Bedenk vooraf welke afstand je wilt overbruggen en pas je aankoop daarop aan.

Lichtsnoer kopen

Een lichtsnoer staat niet op zichzelf: het past als het goed is helemaal bij de rest van je interieur of tuin. Match je lichtsnoer bijvoorbeeld met de tuinmeubels, je planten en de parasols. Zo vormen tuinmeubels en lichtsnoer een eenheid.

nog meer: