WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: fauteuils

Een fauteuil zorgt voor ultieme ontspanning. Sluit je even af van alle drukte met een goed boek. Of laat je lekker wegzakken in de zachte kussens na een lange werkdag. Fauteuils zijn niet alleen comfortabel, je haalt meteen een blikvanger in huis. Wil je een fauteuil kopen? En ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Waarom een fauteuil?

Een fauteuil is ideaal om in te relaxen en geeft de woonkamer ook direct een sfeervolle uitstraling. Fauteuils zijn vrij groot en hebben vaak een opvallend design, waardoor ze een kamer net dat beetje meer geven. Vaak wordt een fauteuil als extra zitplek in de woonkamer gebruikt, maar de stoel kan ook prima in de werk- of slaapkamer staan. Zo heb je in elke kamer de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse orde.

Welke stijl?

Een fauteuil geeft vaak een gevoel van luxe, terwijl deze helemaal niet duur hoeft te zijn. Zo vind je al een prima fauteuil voor minder dan honderd euro, wat relatief goedkoop is. Bepaal bij het kopen van een fauteuil dus eerst hoe groot je budget is. Daarna kun je kijken naar de stijl van de fauteuil. Heb je een industrieel interieur? Kies dan voor een leren fauteuil in een donkere of cognac kleur. Het leer in combinatie met een stevige kleur geeft de stoel een stoere uitstraling. Bij een landelijke of basic woonstijl past een stoffen fauteuil in een lichte kleur met houten poten juist goed. Materialen als veloursfluweel en velvet doen het weer beter bij een romantisch interieur. Hou je van modern? Kies dan voor een stoffen of leren fauteuil in zwart of wit, dat maakt het meubel tijdloos.

Inspiratie

Shop alle stoelen

Even ontspannen met een goed boek, gezellig tafelen of bijkletsen met visite: een fijne stoel is onmisbaar in de werkkamer, de woonkamer en aan de eettafel. Naast een fauteuil is het dus ook belangrijk om fijne eetkamerstoelen en een goede bureaustoel in huis te halen. Mix & match met verschillende stijlen voor een speelse uitstraling in huis.

nog meer: